Neonode - en myte?

I 2002 skremte det svenske firmaet Neonode vannet av alle de større produsentene ved å publisere spesifikasjonene til superhybriden Neonode N1, som etter sigende var rett rundt hjørnet. Når firmaet nesten to år senere fremdeles ikke har greid å få enheten ut på markedet er det liten tvil om at Neonode tok seg vann over hodet.

Med en vekt på knappe 88 gram, en trykkfølsom skjerm med 262 144 fargers fargedybde, innebygd VGA-kamera og et design som burde falle i smak hos selv den mest kresne moteslave, er allikevel N1 fremdeles et produkt som høres for godt ut til å være sant - noe som etter to år med hvisking og tisking nærmest har gitt enheten status som en legende.

Siden 2002 har det kommet inn over 10.000 forhåndsbestillinger på N1. Det at alle disse menneskene har bestillt enheten uten å ha sett den i virkeligheten, sier litt om forventningene som hersker blant de som er i målgruppen.

Etter utallige utsettelser er det fullt lovlig å stille seg skeptisk til produsentens antagelser om at enheten skal komme på markedet litt ut på nyåret. En mager trøst kan være at den som venter på noe godt, sjelden venter forgjeves.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen