Nektes å bruke Opera på Iphone

Nektes å bruke Opera på Iphone

Det er en kjent sak at Apple tradisjonelt sett ikke har for vane å godta at du bruker programvare som konkurrerer direkte med det selskapet selv kan tilby, på dine Apple-produkter. Har du en Iphone, kjenner du til nettleseren Safari – som av mange oppfattes som enkel og grei å bruke, men som andre gjerne ville byttet bort med noe som gir bedre ytelse eller bedre fremvisning av nettsider.
 
Norske Opera har tilsynelatende laget en versjon av Opera Mini til Iphone, men det er lite trolig at denne vil bli å finne på Apples Appstore med det første. Det er nemlig slik at Apple ikke vil at Opera Mini skal danke ut den forhåndsinstallerte browseren Safari.
 
Ikke til Appstore
I et intervju med New York Times, sier Opera-sjef Jon von Tetzchner at Apple ikke ville tillate at Opera Mini kunne lastes ned til Iphone via Appstore. Dette har sannsynligvis blitt feiltolket dit hen at Opera har gjort et forsøk på å gjøre nettleseren tilgjengelig via Appstore, men at de ble nektet. Ifølge bloggen Daring Fireball, er imidlertid sannheten at Opera ikke har forsøkt å få nettleseren godkjent av Apple.
 
Likevel kan det se ut som om Iphone-brukere neppe vil kunne ta i bruk Opera Mini i nærmeste framtid, ettersom nettleseren i utgangspunktet bruker Java, og det støtter ikke Iphone. Det finnes imidlertid en versjon av Opera Mini som bygger på C++ i stedet for Java.
 
- Det har vært aktivitet for å jobbe teknisk sett med å undersøke mulighetene for å få noe Opera Mini-lignende på Iphone, sier Christen Krogh i Opera Software, til Digi.no.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen