Nektes å fotografere Obama
(Bilde: spirit of america / Shutterstock.com )

Nektes å fotografere Obama

Pressefotografer opprørt over fotonekt.

Flere nyhets- og bildebyråer sendte i slutten av november brev til President Obamas pressesjef, Jay Carney, der de protesterte på det de mener er en begrensning i fotomuligheter.

Brevet er signert hele 38 forskjellige nyhets- og bildebyråer, med blant annet tungvektere som Washington Post, Associated Press og Getty Images.

Les også: Hemmeligheten bak Capas bilde er avslørt

Private, offentlige arrangementer

Bakgrunnen for brevet er at fotografene oftere og oftere opplever at de blir stoppet fra å ta bilder fra offentlige arrangementer, der den amerikanske presidenten deltar.

I stedet for å kunne egne bilder, får nyhetsbyråene levert bilder signert Det hvite hus' egen fotograf; Pete Souza. Grunnen til denne bildenekten er at selv om arrangementene er offentlige, så blir de stemplet som private.

Det hvite hus vil begrense fotografenes muligheter til å ta bilder av presidenten, ved å omtale offisielle besøk som private.
Det hvite hus vil begrense fotografenes muligheter til å ta bilder av presidenten, ved å omtale offisielle besøk som private.Foto: spirit of america / Shutterstock.com

Dette faller selvfølgelig fotografene tungt for brystet. Spesielt tungt er det nok at byråene opplever dette som en form for knebling av deres egen grunnlovsfestede rettighet til å trykke de selv vil.

Problemet, som de ser det, er at Det hvite hus samtidig som de nekter fotografer å ta bilder - selv sprer sin egne bilder både til nyhetsbyråer og på sosiale medier. Dermed blir det ikke avisenes egne bilder, men heller noe de får kastet etter seg.

Pauseresultatet i denne drakampen er ikke gitt. Det hvite hus har ikke kommentert brevet, og flere aviser har valgt å ikke trykke bilder tatt av den offisielle fotografen.

Kilde: Amateur Photographer

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen