Nekter kundene kontroll

T-Mobile har tidligere forbudt sine egne HSDPA-kunder å bruke tjenester som MSN og IP-telefoni. Nå er selskapet på banen med nye regler igjen, og nekter kundene å ta i bruk PC-programmet Minute Watcher.

Amerikanske mobilabonnenter som installerer Minute Watcher på PC-ene sine, kan bruke programmet til å få full oversikt over mobilforbruket sitt. Hver dag kontakter Minute Watcher nettsidene til abonnentens operatør, og samler inn de siste bruksdata om kunden. Basert på opplysningene kan programmet gi kunden en oversikt over hvor mye penger han eller hun har brukt, og i tillegg varsle om kunden er i ferd med å bruke mer penger på mobiltelefonen enn planlagt.

Ved å få varslinger når du er i ferd med å overskride mobilbudsjettet ditt, er det ingen tvil om at du kan spare mye penger. Og det er nettopp dette den amerikanske avdelingen av T-Mobile misliker. Derfor har selskapet nå blokkert sine nettsider for at programmer som Minute Watcher kan samle inn de data som behøves for å gi kundene oversikt.

I en pressemelding på sine egne nettsider uttrykker Minute Watcher tydelig ergrelse over at T-Mobile nå nekter sine kunder å bruke programmet.

- Hvem gidder å sjekke?
- Ja, en kunde kan sende en SMS til et eller annet nummer og få sin aktuelle saldo. Og de kan logge inn på T-Mobiles nettsider, klikke seg gjennom noen sider og få en full oversikt over sitt forbruk. Men hvem vil gjøre sånt jevnlig, spør Peter Stevens, en av ildsjelene bak Minute Watcher, på programmets egne nettsider.

Videre skriver Minute Watcher at kundene har rett til å få oversikt over forbruket sitt, og hentyder at kundevennlighet bør stå høyere på T-Mobiles prioriteringsliste.

T-Mobile har på sin side ikke kommentert saken. Men på sine nettsider skriver operatøren at de heretter berettiger seg muligheten til å stenge for programmer som automatisk kontakter selskapets nettsider, som Minute Watcher.

De andre store amerikanske operatørene, som Cingular, Nextel, Orange, Verizon og Sprint, har foreløpig ikke lagt ned forbud mot Minute Watcher.

(Kilder: Wireless Advisor, Minute Watcher, Softpedia, PCS Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen