Slik ser Neil Youngs musikkspiller PonoPlayer ut.
Slik ser Neil Youngs musikkspiller PonoPlayer ut. (Bilde: Pono)

Neil Young trenger mer penger til musikkspilleren sin

Manglende ressurser hindrer videre vekst for Kickstarter-finansierte «Pono» .

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor ble det meldt at den kjente musikkartisten Neil Young hadde en egen musikkspiller på gang, «Pono», som ble en braksuksess på finansieringsnettstedet Kickstarter. Nå viser det seg imidlertid at prosjektet har behov for vesentlig mer penger.

Som blant andre nettstedet Variety snappet opp publiserte Neil Young nylig et lengre Facebook-innlegg, hvor han forteller at Pono Music-selskapet hans trenger flere økonomiske midler for å kunne vokse videre.

Prøver å etablere flere butikker

– Vi har store mål. I dag forsøker vi å etablere butikker i flere land, men begrenses av manglende ressurser. Dette er vår høyeste prioritet. Så snart vi har sikret den nødvendige finansieringen vil disse butikkene bli åpnet, skriver Neil Young i Facebook-innlegget.

Tjenesten tilbyr muskk i høy kvalitet via den digitale PonoMusic-butikken.
Tjenesten tilbyr muskk i høy kvalitet via den digitale PonoMusic-butikken. Foto: PonoMusic.com

Young peker også på at Pono Music per i dag heller ikke har en erfaren toppsjef, og at de fremdeles er på leting etter den rette personen til å gi selskapet en skikkelig ledelse.

Denne personen må være en som forstår målene og ambisjonene til selskapet, ifølge den kjente musikeren, som for øvrig innrømmer at det ikke har vært en enkel oppgave å lede det nye selskapet hittil.

Planlegger å åpne i Europa

Hensikten med Pono-prosjektet er å henvende seg til de mest dedikerte musikkentusiastene ved å tilby musikk i høy kvalitet, nærmere bestemt 192 kHz/24-bits-formatet. Selve spilleren, PonoPlayer, er en trekantformet sak som brukes til å spille av musikk kjøpt fra PonoMusic-butikken.

PonoPlayer har en pris på 400 dollar i amerikanske butikker, men er altså ennå ikke tilgjengelig i Europa. Young skriver i Facebook-innlegget av planen er å åpne i Storbritannia og Tyskland så snart som mulig, men det er uvisst når eventuelt andre europeiske land vil følge.

Mer informasjon om tjenesten kan du finne hos PonoMusic, og se også video under for en demonstrasjon av hvordan tjenesten fungerer.

Innen musikkstrømming er det også utfordringer: Halvparten av Apple Music-brukerne skal allerede ha hoppet av tjenesten »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen