Neil Young langer ut mot streamingstjenester
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Neil Young langer ut mot streamingstjenester

– Det er jo som å høre på radio, klager musikklegenden.

Den legendariske musikeren Neil Young har satset sitt gode navn og rykte på den nye HiFi-musikkavspilleren PonoPlayer, og musikkbutikken PonoMusic. Derimot virker det som om folk flest ikke helt kjøper at dette skal være en vesentlig bedre løsning enn det du for eksempel får via musikkstreaming i dag.

PonoPlayer.
PonoPlayer.Foto: Pono/Kickstarter

Young hevder nardnakket at ekte musikkelskere enkelt vil klare å høre forskjell på hans Kickstarter-finansierte Pono-løsning, kontra streaming, skriver Engadget.

Musikeren mener det kan sammenlignes med å gå på kunstutstilling og se originalverkene til kunstneren, sammenlignet med å se på kopier, eller kopier av kopier, av verkene.

– Vi konkurrerer ikke med streamingtjenestene. Jeg ser streamingtjenester som radio. Lydkvaliteten er så dårlig at jeg blir ikke imponert, og jeg blir ikke fenget av det. Det bare fyller luften, og jeg vil heller høre fuglene synge enn å høre en elendig digital versjon, sier Young til nettstedet.

Han erkjenner at musikkstreamingtjenestene fungerer som et bibliotek hvor du kan lete deg frem til ny musikk. Når han setter seg ned og virkelig vil høre på musikk, krever han imidlertid bedre lydkvalitet.

Norske WiMP er ikke spesielt imponert over Youngs prosjekt:
Svært få forstår poenget med Pono »

(Kilde: Engadget)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen