Nei til ukrainsk oppkjøp

Telenor skriver i en pressemelding at avvisningen av oppkjøpet vil være med på å bevare VimpelComs aksjeverdi og gjenoppretter den strategiske utviklingen Telenor ønsker i Russland.

- Styrebeslutningen i VimpelCom om å avvise kjøpet av en ukrainsk mobiloperatør setter igjen selskapet på rett spor for å opprettholde aksjeverdier og fortsette selskapets strategiske utvikling. Et oppkjøp som ville ha redusert selskapets verdi er nå avvist, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard.

Ser en lysere fremtid
Styret i VimpelCom stemte fredag ned forslaget om å kjøpe opp ukrainske WellCom. Beslutningen ble fattet i henhold til regelen om kvalifisert flertall, som ifølge VimpelComs vedtekter krever at minst åtte av ni styremedlemmer godkjenner oppkjøp.

- Når vi nå endelig har fått fjernet dette forslaget fra agendaen, åpnes veien for nye ideer som kan drive VimpelComs verdier og vekst framover, sier Melgaard.

Telenors representanter i VimpelCom-styret har hele tiden satt spørsmålstegn ved planen om å kjøpe WellCom på grunn av det store spriket mellom foreslått kjøpspris på om lag 200 millioner dollar og verdien av selskapet. Telenor anslår at verdien på selskapet er et sted mellom null og 20 millioner dollar.

- Våre representanter i VimpelCom-styret mener WellCom-kjøpet ville ha forringet aksjeverdiene i VimpelCom. De anslåtte inntektene for WellCom, som fjerde største operatør i det ukrainske markedet, var klart overdrevne, mens investeringene for å utvikle selskapets nett, drive markedsføring og trekke til seg kunder var sterkt undervurdert. Regnestykket gikk simpelten ikke opp, sier Melgaard.

En annen grunn til at Telenor er fornøyd med at det ikke ble noe oppkjøp kan være at selskapet allerede er hovedeier i et annet ukrainsk mobilselskap, Kyivstar, der de eier 56,5 prosent. Dette motivet har imidlertid Telenor avvist i Dagens Næringsliv fredag.

(Kilde: Telenor og DN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen