Nei, du så ikke Cersei-skuespilleren naken
Teknofil
(Bilde: HBO)

Nei, du så ikke Cersei-skuespilleren naken

Brukte digital magi for å putte hodet hennes på annen kvinnes kropp.

En av de svært mange skuespillerne som har vært innom den ultrapopulære TV-serien Game of Thrones er Rebecca van Cleave.

Hun har imidlertid en litt rar IMDB-oppføring – det står rett og slett bare Naked Cersei.

Lena Headey som Cersei Lannister.
Lena Headey som Cersei Lannister. Foto: HBO

Grunnen er enkel. I en scene du sannsynligvis husker ganske godt om du har sett episoden (og som vi ikke skal «spoile» her), får vi i en lengre periode se dronningheksa Cersei Lannister helt naken.

Men det er bare hodet som tilhører Cersei-skuespiller Lena Headey. Resten av kroppen er det altså Rebecca van Cleave som eier. Skaperne av showet brukte bildemanipuleringsprogramvare til å putte Headeys hode på van Cleaves kropp.

– Det var en av de skumleste, mest fantastiske og mest givende opplevelsene jeg kunne ha forestilt meg, sier van Cleave til nettstedet Entertainment Weekly.

Se deler av scenen på YouTube »

Her ser du hodet som egentlig satt på kroppen.
Her ser du hodet som egentlig satt på kroppen. Foto: Sekkides Photography

Kontroversielt å bruke «body double»

Enkelte tilhengere av serien har hisset seg opp over det vi ikke fikk sett Headeys kropp, men det skjønner ikke van Cleave noe av:

– Lena la hjertet og sjelen sin i den scenen. Det burde handle om det endelige produktet, ikke hvems kropp det var og hvems hode det var, sier hun.

Med tanke på at de aller fleste ser ut til å ha latt seg lure av det digitale trikset, har hun nok rett. Det fortelles ikke hvorfor Headey ikke ønsket å vise kroppen sin i scenen, men for de som har sett den er det kanskje ikke så vrient å forstå. Innspillingen av den seks minutter lange scenen tok tre dager.

Regissør David Nutter er veldig fornøyd med van Cleaves troverdige innsats:

– Vi fant en fantastisk skuespillerinne i Rebecca; hun var som sendt fra himmelen. Motet til denne jenta, som aldri har gjort noe slikt i livet sitt, og som skjønte nøyaktig hva som var viktig i scenen ... da jeg først fikk henne, følte jeg at jeg kunne oppnå hva som helst, sier han.

Lena Headey applauderer motet hennes

Headey selv sier at hun applauderer van Cleaves mot, og at hun selv ikke ønsket å involvere seg i å velge sin «body double». Det var over 1000 søkere på rollen, skriver Entertainment Weekly.

Rebecca van Cleave angrer i alle fall ikke, selv om hun har ambisjoner om å vise frem litt mer av seg selv i fremtiden:

– Dette var definitivt den vanskeligste tingen jeg noensinne har gjort, men også den beste opplevelsen i livet mitt. Men jeg håper at hodet mitt blir en del av det neste jeg gjør!

Game of Thrones-skaperne bruker ofte digital magi
Se hvordan de lager spesialeffektene i serien »

(Kilde: Entertainment Weekly via The Independent)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen