Nei, dette er ikke en Raspberry Pi
(Bilde: SolidRun / Istockphoto)

Nei, dette er ikke en Raspberry Pi

Si hei til konkurrenten HummingBoard.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du sansen for den kredittkortstore datamaskinen Raspberry Pi, men skulle ønske den hadde litt mer muskler? Da har du fra før hatt muligheten til å gå for en Banana Pi, men nå er det enda en utfordrer på banen.

Nykommeren har fått det velklingende navnet HummingBoard og lages av SolidRun – som fra før kanskje er mest kjent for den bittelille Linux-maskinen CuBox.

Fysisk sett er HummingBoard ganske lik Raspberry Pi.
Fysisk sett er HummingBoard ganske lik Raspberry Pi.Foto: SolidRun

Men nå er det altså populariteten til Raspberry Pi som har lokket SolidRun til å lage en ny mini-PC. HummingBoard er nemlig nøyaktig like stor som den nevnte Raspberry Pi, og er utstyrt med flere av de samme kontaktene. Det vil si at den passer i de samme små kabinettene og kan bruke det samme ekstrautstyret – eksempelvis kameramodulen (Ekstra).

Kommer i tre utgaver

SolidRuns HummingBoard kommer i tre utgaver, alle med en variasjon av Freescales i.MX6 Cortex-A9 ARM-prosessor. Den rimeligste utgaven har navnet HummingBoard-i1 og har enkeltkjernet prosessor, Vivante GC880 grafikkløsning og 512 MB minne. Prisen er oppgitt til 45 dollar.

Hvis du ikke synes dette duger, har vi HummingBoard-i2 til 75 dollar. Denne har en tilsvarende prosessor, men da med to kjerner. Minnemengden er også doblet til én gigabyte, mens grafikken er den samme.

Toppmodellen HummingBoard-i2eX koster hele 100 dollar. Da får du en solid oppgradering med blant annet Vivante CG2000 grafikk, gigabit LAN – dog begrenset til 470 Mbps av i.MX6-prosessoren, to ekstra interne USB-porter, Mini-PCIe/mSATA-kontakt og infrarød mottaker.

Fulle spesifikasjoner finner du på SolidRuns hjemmesider.

Eget kretskort

Som du kan se i videoen over, sitter prosessor og RAM på et eget, avtagbart MicroSOM kretskort. I teorien bør det da være mulig å oppgradere HummingBoard med en enda kjappere prosesor og mer minne senere.

Som tilfelle er med den vanlige Raspberry Pi, vil de tre HummingBoard-datamaskinene kunne kjøre Android og flere Linux-operativsystemer.

I skrivende stund er ikke HummingBoard tilgjengelig i noen norske nettbutikker vi vet om, og det er heller ikke sikkert at noen vil ta den inn her på berget. Men de kan alltids bestilles direkte fra SolidRun – bare husk at frakt, MVA og tollavgifter kommer i tillegg.

Små datamaskiner er veldig kjekke:
Raspberry Pi kan være et supert mediesenter (Ekstra) >>>

Kilde: Liliputing

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen