Ganske lett å ta feil av? Det er bare til du plukker opp nettbrettet. (Bilde: Ceres Police Department)

Nei, dette er ikke en iPad

Blir du lurt av disse svindlerne, er det nesten så du fortjener det.

Vi har hørt om sofistikerte svindlere før, og det er ikke akkurat noen hemmelighet at det finnes utallige kopier av Apples produkter med Windows eller Android på innsiden, ofte akkompagnert av heller tvilsom programvare. Men man skulle tro at det å kjøpe en iPad og ikke oppdage at det var en keramikkplate burde være litt verre.

Selgere på gatehjørnet

Ifølge det lokale politiet i California-byen Ceres nær San Francisco har noen greid nettopp dette. Politiet har nå lagt ut en advarsel til innbyggerne, der de oppfordrer folk til å sjekke produktene de kjøper. Det skal angivelig være gateselgere som overbeviser kjøpere om at de får et splitter nytt Apple-produkt til en latterlig lav pris, mens det i realiteten bare er en vanlig, hvit gulvflis med en eple-logo på baksiden. 

Det er vanskelig å forestille seg hvordan noen kan gå på dette. Hvem som helst kan vel se forskjell på en gulvflis og en iPad? Svaret er imidlertid at de nesten ikke får se iPad-en i det hele tatt før de kjøper. Som du kan se av bildet på toppen av saken er nettbrettet pakket inn i tykk, grønn bobleplast. Ser det ut som en iPad? Definitivt.

Autentiske papirer

Oppfordringen er derfor at folk må spørre om å få holde og undersøke produktet før de kjøper det. Gateselgerne har imidlertid noen triks. Ikke bare selger de forfalskningene til så lave priser som 100 dollar, eller litt over 600 kroner, de har også printet ut kopier av offisielle produktpapirer fra Apple og logoer plassert på riktige steder.

Alt i alt kan et slikt tilbud være fristende. Nå er det lite sannsynlig at svindlere fra San Francisco vil utgjøre noen fare her i Norge, men saken er allikevel en påminnelse til alle om at de burde sjekke hva de kjøper før de faktisk, ja, kjøper det.

Det er aldri morsomt å bli svindlet eller frastålet noe.
Noen tyver har imidlertid mer samvittighet enn andre! »

(Kilde: Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen