– Nei, det var ikke oss
Teknofil
(Bilde: Nintendo/Flappy Bird)

– Nei, det var ikke oss

Oppdatert: Nintendo avviser at de står bak Flappy Birds død.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det enormt populære mobilspillet Flappy Bird ble tatt ned fra både App Store og Google Play på søndag, etter at skaperen Dong Nguyen "ikke orket mer".

Mange trodde at spillets likheter med Super Mario kan ha fått utvikleren i trøbbel hos Nintendo, noe han selv avviste. Nå har ryktene også blitt avvist av spillselskapet selv, som sier de ikke har noe med nedleggelsen å gjøre: 

— Vanligvis kommenterer vi ikke rykter og spekulasjoner, men vi har allerede avkreftet disse spekulasjonene forrige uke, forteller Nintendo-talsmannen Yasuhiro Minagawa i en e-post til Wall Street Journal

Tjente grovt på applikasjonen

Nguyen skal ha tjent over 50 000 dollar hver dag, i overkant av 300 000 norske kroner, på annonsene i spillet. Dermed kom det som et sjokk på de fleste at han ville fjerne spillet fra applikasjonsbutikkene til Google og Apple, og hindre at flere kunne laste ned spillet. 

— Jeg kan si at "Flappy Bird" har vært en personlig suksess, men det har også ødelagt mitt enkle liv. Så nå hater jeg det, skrev Nguyen på Twitter etter at han hadde erklært at han ville fjerne spillet fra applikasjonsbutikkene. 

Etter at spillet forsvant fra nettet har ikke Nguyen kommet med flere uttalelser. 

Oppdatert: Nguyen har brutt stillheten, og forteller til amerikanske Forbes at han trakk spillet fordi det var avhengighetsskapende. Spillet skal ha blitt skapt for å være noe du kunne spille "når du var avslappet", men endte i stedet opp med å irritere tusenvis av brukere med sin enorme vanskelighetsgrad. 

Han forteller også at han ikke angrer at han fjernet applikasjonen. 

— Jeg tenkte nøye igjennom valget, og det var det riktige valget, fortalte han til Forbes.

Fikk du ikke lastet ned Flappy Bird i tide? 
Her har du fem spillalternativer som ligner »

(Kilde: Wall Street JournalForbes)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen