Nehalem gjør ikke skjermkortet overflødig

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En talsmann for Intel bekreftet nylig i et intervju med X-bit labs at integrert grafikk neppe vil bli god nok til å erstatte et fullblods, tradisjonelt skjermkort.

Uttalelsen er viktig med tanke på posisjonering og en eventuell konkurransesituasjon med Nvidia. Det er for øvrig liten tvil om at Nvidia til tider har følt seg truet både av Intel og AMD siden selskapet for en stund tilbake advarte mot å lage en stor prosessorklump (ref. Intel Larrabee og AMD Fusion).

Både Intel og AMD har begge spesifikke planer om å integrere grafikkbrikken direkte på prosessoren. Dette blir dermed et godt skritt videre fra de integrerte løsningene vi har i dag der grafikkbrikken sitter på hovedkortet.

I tillegg til å være den største prosessorleverandøren, er faktisk Intel også den største leverandøren av grafikkbrikker, men da på IGP – ikke løsninger som omfatter tradisjonelle skjermkort.

Ekstremt ytelseshungrige applikasjoner som CAD, ulike former for 3D-simuleringer samt de råeste spillene, vil trolig kreve et eksternt skjermkort i en god tid fremover.

Intels Nick Knupffer bekreftet også at Nehalem etter hvert kommer med integrert grafikk. Foreløpig ser det imidlertid ikke ut til å være interessant for Intel å utvikle integrerte grafikkløsninger som konkurrerer med Nvidias Quadro FX 470 IGP – den første integrerte løsningen for profesjonelle brukere.

Sjansen er dermed stor for at Nehalem-grafikken også forblir på et standard IGP-nivå, selv om man helt sikkert har nok krefter til å dra litt mer enn både kabal og tetris.

Nick Knupffer er pressetalsmann for alt som har å gjøre med Intels grafikkløsninger å gjøre. Fullstendig intervju kan du lese her: Graphics coming back to Intel architecture

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen