Nehalem-blade kommer fra IBM

Bladinfrastrukturen til IBM (og flere andre) vil få et betydelig løft når Nehalem-prosessoren endelig kan benyttes. I tillegg har de nye bladservermodellene et særdeles kompakt design som gjør at man får plass til både mer minne og funksjonalitet.

  • HS12: En sokkel
  • HS22: To sokler

Slik man viste det på Cebit har bladserverne faktisk plass til seks minnespor, to sokler og to hotswap harddisker. Med både mer CPU-kraft og minnekapasitet er bladserverne dermed enda bedre rustet i en "scale-up"-verden som typisk involverer virtualisering og databaser.

En av de merkbare fordelene med IBMs bladservere er at man får de med en rekke forskjellige prosessorer som alle kan settes i samme kasse: Intel, AMD, Power, PowerPC og SPARC.

Akkurat nå er det Bladecenter H som er den man fortrekker å selge sammen med serverne, men flesteparten passer også i Bladecenter E (også kalt "Classic") som ble introdusert i 2002. Bladgrensesnittet er det samme på alle kassene til IBM (alle blad passer fysisk i alle kasser), men det er noen forskjeller på strømfunksjonalitet og funksjonalitet som bestemmer valget.

Det er ikke bekreftet offentlig når de nye bladserverne blir offentlig tilgjengelig, men vi gjetter at de vil være i salg etter påske.

Forhåpentligvis kommer også 300 GB 10K SAS-disker omtrent samtidig (dagens kapasitet er 146 GB), noe som er kjekt for dem som ikke skal kjøre SAN.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen