Neeeeeei, Nokia!

Nokia har tidligere produsert mobiltelefoner med støtte for minnekortformatet MMC (Multimedia Memory Card). Dette er et kort som av utseende minner om SD-kortene (Secure Digital), men som er litt tynnere. I en del enheter som MP3-spillere og kameraer kan de to formatene brukes om hverandre.

Det kan de ikke i Nokia-telefonene, som bare støtter MMC.

Det er greit nok. Nokia vil ikke betale lisenspenger til utviklerne av SD-standarden, og har derfor valgt ”bare” MMC.

Stadig mindre
I nyere tid er det kommet nye versjoner av begge disse kortene, kalt henholdsvis Mini SD og RS MMC (Reduced Size MMC). Disse minnekortene er om lag halvparten så store som forløperne, og kan brukes som standard SD og MMC-kort ved hjelp av adapter.

I sine nyeste telefoner har Nokia valgt å bruke RS MMC. Men da vi satte et RS MMC-kort i den nye 6630 kom den store overraskelsen. Telefonen fant ikke kortet. Etter å ha sjekket, og dobbeltsjekket og sammenlignet vårt nye kort med kortet som fulgte med telefonen var vi like kloke. Hvorfore godtok 6630 det ene kortet, men ikke det andre – når det nye kortet virket i de andre nye Nokia-telefonene?

Nytt format - samme navn ...
Løsningen skulle vise seg Ã¥ være like enkel som den er totalt idiotisk. Nokia har valgt et nytt RS MMC-kortformat, og her sitter vi med ubrukelige minnekort for tusenvis av kroner. 

Ikke rart Nokias toppsjef Jorma Ollila omgir seg med livvakter. 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen