Anmeldelse Need for Speed: Most Wanted (PS3)

Gå amok med verdens barskeste biler

Dette bilspillet modner som en god vin.

[Gamer.no]: Har du noensinne tenkt over hva som egentlig skjer når man slipper en okse løs i et glassmagasin, eller hvordan en flokk med barnehagebarn reagerer når de får fritt leide i en godteributikk? Ikke jeg heller, men det er nå akkurat slik jeg har følt meg den siste tiden. Jeg har nemlig satt meg bak rattet på noen av verdens barskeste biler med en hel by for mine føtter, og jeg har fått gjøre nøyaktig som jeg vil i det nyeste Most Wanted.

Ettersøkt

I Need for Speed: Most Wanted er du en helt vanlig bilfører som plutselig får tilgang på en hel bråte med opplåsbare superkjøretøy når du ankommer Fairhaven City. Din jobb er enkel, å bli den mest ettersøkte personen i den fiktive staden, og det er bare en gjeng på ti som står foran deg i køen. For å klatre på stigen må man beseire disse ti i duellaktige billøp man får tilgang på ved å samle biler som er plassert på måfå rundt om i storbyen — og ikke minst ved å samle fartspoeng.

Enkelte er mer ettertraktede enn andre.
Enkelte er mer ettertraktede enn andre.

Dette er alt man trenger å vite for å spille det nyeste Most Wanted, og stort mer får man heller ikke beskjed om i løpet av spillets gang. Man slippes løs etter en opplæringsdel på drøye ti minutter, og så er byen helt åpen — hvor man kjører, hvilke løp man tar fatt på og hva slags biler man leter etter er helt opp til en selv. Har man lyst til å leke politi og røver med lovens lokale arm er dette en reel mulighet; er hemmeligheter og stunts tingen kan man alltids finne avsidesliggende områder å leke rundt i, og har man bare lyst til å kjøre som en villmann er det ingen som hindrer deg i å gjøre dette.

Man får uansett fartspoeng hele veien, og selv for deg som ikke ønsker å kjøre om kapp med datastyrte motstandere er det en rekke måter å opparbeide en heftig sum poeng på.

Valgfriheten er med andre ord massiv, og selv om det er lett å la seg blende av de utallige gjøremålene i spillets tidlige fase, tar det ikke lang tid før man cruiser rundt som kongen på haugen, oppdager nye biler og kræsjer gjennom utplasserte reklameplakater som om man aldri skulle ha gjort noe annet.

Moro hele veien

Det kan være svært lite som skiller frustrasjon fra glede.
Det kan være svært lite som skiller frustrasjon fra glede.

Need for Speed: Most Wanted er et spill som bare fortsetter å gi og gi fra start til slutt, og jo mer man spiller, jo mer føler man at man får tilbake for tiden man investerer i spillet. Ferdighetene ens bak rattet utvikles over tid, og man lærer fort når man gjør uheldige feil, selv om denne prosessen kan være svært frustrerende.

Den store byen kan i utgangspunktet virke overveldende, og enkelte funksjoner blir ikke forklart godt nok, eller ikke i det hele tatt, men straks man kommer seg over denne kneika kan man ta inn alt det positive spillet har å by på. Den rene og skjære mengden av ting å gjøre er enorm, og man slutter egentlig aldri å ha det moro (så lenge man klarer å kommer seg unna politiet). Det er flust av biler å finne, plakater å hoppe gjennom og Autolog gir deg stadig nye rekorder å slå.

Ønsket om å være best er det som driver en fra start til slutt og når man virkelig mestrer alt det Need for Speed: Most Wanted har å by på, og slår den ene løpstiden som man har jobbet med den siste timen, er det mestringsfølelse og spillglede på et helt eget nivå.

Need for Speed: Most Wanted er i salg for PC, PlayStation 3 (testet) og Xbox 360.

Dom PlayStation 3: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Need for Speed: Most Wanted på Gamer.no »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen