Nedtur for Motorola

Alternativ tekst mangler

Nå er 2006 over, og mobilprodusentene er i ferd med å samle inn tallene for fjorårets siste kvartal. Og tallene Motorola nå har kommet frem til er langt fra pene.

Selskapet, som er verdens nest største mobilprodusent, har nemlig tjent nesten to milliarder mindre enn de hadde regnet med i forrige kvartal, skriver Ovum.com.

Motorola selger mye mer enn mobiltelefoner, som for eksempel nettverksutstyr og automasjonsutstyr. Men det skal visstnok være dårlig mobilsalg som har ført til de skuffende tallene for selskapet.

- Veldig skuffet
- Vi er veldig skuffet over våre økonomiske prestasjoner for fjerde kvartal. Men vi er trofaste mot vår strategi med tanke på fremtidige økonomiske mål, uttalte Motorola-sjef Ed Zander i sammenheng med offentliggjøringen av tallene.

I følge analytiker i Charter Equity Research, Ed Snyder, kan Motorola ha gått på en smell med tanke på prissetting av telefonene sine.

- De satte sikkert ned prisen på Razr-telefonene, også klarte ikke de andre modellene å gjøre opp for prisreduksjonen, sier han til CNN Money. Han tror at Motorola ville ha solgt flere telefoner hvis de hadde redusert prisene på flere av modellene sine.

Motorola fikk en ny vår da de lanserte sin første Razr-telefon i 2004, og har siden den gang melket konseptet for alt det er verdt. Flere andre produsenter har også latt seg inspirere av Razr-designet.

Men et eventyr varer sjelden evig, og de dårlige tallene til Motorola kan kanskje sees som et tegn på at selskapets designavdeling bør tenke i andre baner i 2007.

De fulle resultatene for fjerde kvartal av 2006 vil bli offentliggjort den 19. januar.

(Kilder: Ovum.com, CNN Money, Business Week.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen