Nedover for SE

Sony Ericsson melder om skuffende tall for første kvartal i år. Overskuddet i de første tre månedene i 2005 var 41 millioner dollar i motsetning til 109 millioner dollar for samme periode i fjor. Dette tilsvarer ett profittfall på litt over 60 % for det som er verdens sjette største produsent av mobiltelefoner.

Antall solgte enheter økte til 9,4 millioner fra 8,8 i fjor, men den synkende prisen per enhet førte til at de totale salgsinntektene falt med 4 % til 1.65 milliarder dollar sammenlignet med samme kvartal i 2004.

Sony Ericsson sier at det vestlige europeiske markedet har hatt en svak tilbakegang og skylder på et sesongsvakt marked, samtidig som de innrømmer at deres utdaterte produktutvalg og mangel på nye modeller har feilet i å lokke til seg kunder.

Firmaet legger også noe av skylden på at lagerbeholdningen fra i fjor ble med over til første kvartal og gjorde utvalget av mobiltelefoner lite spennende. Dette var delvis grunnen til at prisen på mobiltelefonene falt.

- Resultatet kommer også av at vi investerer i produkter og markedsføring for kommende kvartaler, sier Jan Wareby, viseadministrerende direktør. Han legger til at firmaets nye musikktelefon vil dukke opp i løpet av året sammen med flere nye 3. generasjons UMTS og kameratelefoner.

Sony Ericsson forventer en forbedring og vekst i markedet i nærmeste fremtid.

Analytikere sier resultatene var dårligere enn forventet og trekker spesielt frem Sony Ericssons svake produktutvalg kombinert med prisfallet.

(Kilde: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen