Nedlasting overgår single-salg i USA

For første gangen noensinne melder Billboard Magazine, som er kilden til de mest fulgte topplistene i verden, at det er flere amerikanere som kjøper enkeltsanger over nettet enn det finnes amerikanere som går inn i butikker for å få med seg en CD-singel i hånden.

Fra slutten av juni til begynnelsen av november ble det kjøpt 7,7 millioner enkeltsanger over Internett-butikker som iTunes Music Store og MusicMatch, mens det bare ble solgt fire millioner CD-singler i samme periode. Det er verdt å merke seg at samle-CD-er med de siste singlene ikke er tatt med her, og at mange av sangene som ble lastet ned nok ikke er tilgjengelige som singler i butikkene.

På mange måter kan dette sees på som en seier for de "lovlige" nettmusikk-butikkene såvel som for "Digital Rights Mangament" (DRM)-teknologien som begrenser mulighetene som en forbuker har til å modifisere eller kopiere en nedlastet sang. Mange vil si at nettopp disse restriksjonene faktisk gjør CD-kjøp mer attraktive.

Det er antakelig fortsatt trygt å anta at nedlasting av musikkfiler fra fildelingsnettverk langt på vei overgår tallene fra lovlige salg over Internett.

(Kilde: BBC News, Billboard)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen