Nedgang i mengden søppelpost

Rapporten viser at mengden søppelpost i Europa, Midt-Østen og Afrika har blitt redusert med 14 prosentpoeng i løpet av årets første seks måneder. I januar utgjorde søppelpost hele 67 prosent av all e-posttrafikk, i juli var tallet 51 prosent. I gjennomsnitt var 61 prosent av all e-post søppelpost.

Det er flere årsaker til reduksjonen av søppelpost, i følge Symantec er det blant annet innført flere teknologier som filtrerer ut mistenkelig e-post før den når brukerne. To av disse teknologiene er IP-filtrering og Traffic Shaping.

"IP-filtrering innebærer en enkel sammenligning av innkommende tilkoblinger mot en liste av mistenkelige IP-adresser, mens trafikkontroll (Traffic Shaping) tar i bruk ulike IP-egenskaper for å bestemme om meldinger skal tillates, avvises eller forsinkes", sier sikkerhetskonsulent Hans Peter Østrem i Symantec Norge til Aftenposten.

De fleste store internettleverandører har innført filtrering av utgående e-post, spesielt med tanke på at det meste av søppelposten kommer fra PC-er som er blitt kapret av hackere, med intetanende eiere. Østrem hevder at internettleverandører som ikke filtrerer spam, selv risikerer å bli svartelistet som spammere.

Kilde: Aftenposten/Forbruker.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen