Nedgang i hovedkort-bransjen


De nye plattformene lar vente på seg

De taiwanske hovedkortprodusentene lider under forsinkelser av både nye prosessorer, sokler og brikkesett. Verdens to største prosessorprodusenter har brukt nesten et helt år på å snakke om de flotte nye plattformene sine, og det har gjort sitt for planleggingen og gjennomføringen av forbrukeres innkjøp - som begynner å sette dype spor i fortjenesten til hovedkortprodusentene.

For mens forbrukerne venter med innkjøpene til plattformene er klare, går det ut over inntjeningen til produsentene - som i dag legger frem sine kvartalstall på Taiwan.

Både Elitegroup og MSI sjokkerte i dag investorer med dramatisk nedgang i fortjenesten. Mens SiS fortsatt sliter med røde tall, har VIA endelig kommet seg ut av en periode med underskudd, og ASUS er den eneste hovedkortprodusenten som øker fortjenesten.

Elitegroup sine fortjenestemarginer har sunket med 90 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, mens MSI - som er en av verdens største produsenter av hovedkort og grafikkort - opplevde en nedgang i profitten på 66,6 prosent.

Selv om marginene i første kvartal synker nok til å sjokkere aksjonærene, har ASUS, MSI, Gigabyte og Elitegroup fortsatt rimelige fortjenester på henholdsvis 17,1 %, 7,7 %, 13,9 % og 4,1 %. Det vil si at ingen av selskapene akkurat går med tap.

Dersom teorien om at nedgangen skyldes venting på nye plattformer og sokler, kan vi derimot forvente at det ligger veldig mye oppsamlet behov i markedet, og at hovedkortprodusentene vil se en tilsvarende økning i salget etter at Intel og AMD lanserer de nye plattformene sine. Som for Intel sin del vil være på Computex Taipei i juni.

(Kilder: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen