NEC utvikler kombi-DVD-brenner

Den japanske produsenten NEC har i en pressemelding kunngjort at de utvikler en ny type DVD-brenner som skal støtte både dagens DVD-format og neste generasjons DVD-format, HD DVD.

Den nye brenneren benytter seg av ett lese/skrivehode, i motsetning til dagens DVD-enheter som bruker to lese/skrivehoder. Dette hevder produsenten vil medføre mindre og tynnere enheter enn hva som er tilfelle i dag. Den nye enheten blir drevet av en ny brikke som er utviklet av NEC Electronics Corporation.

NEC og Toshiba er blant produsentene som står bak utvikling av den nye HD DVD-standarden, en standard som ble nylig godkjent av organisasjonen DVD Forum.

Blu-ray er den konkurrerende teknologien til HD DVD. Denne standarden støttes av blant annet Sony, Philips og Matsushita Electric Industrial.

NEC har planer om å lansere den nye enheten som et kommersielt produkt i 2005. Selskapet regner med et økende marked for TV og andre multimediaenheter med høy oppløsning - og mener dermed at etterspørselen etter DVD-enheter som støtter HD DVD vil øke. HD DVD-plater har forøvrig en kapasitet på opptil 20 GB per side.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen