Test

NEC ND-1300A

Salget av DVD-brennere har i løpet av det siste året virkelig tatt av, etter at CD-brennerne har møtt veggen rent ytelsesmessig. CD-plater begynner også å bli noe utdatert gjennom at de kun normalt sett kan lagre 700 MB. Dette var selvsagt mye på 80-tallet da CD-en kom på markedet. Men nå, over et tiår siden de første CD-brennerne ble tilgjengelig, er ikke dette nok.

Da undertegnede anskaffet sin første CD-brenner hadde jeg like før gått til innkjøp av en harddisk på 1,2 GB. Det beytte at jeg var den i kameratgjengen som hadde størst harddisk. Med CD-brenneren kunne jeg da ta backup av hele harddisken på 2 CD-er. Til sammenligning måtte jeg nå hatt ca 870 CD-er for å gjøre den samme jobben. Harddiskene har rett og slett kapasitetsmessig løpt fra de optiske mediene.

DVD-platene har gjort dette gapet noe mindre, og med DVD-plater kan jeg klare meg med ca 135 DVD-plater for å ta en fullstendig backup av den totale harddiskkapasitet i min PC. Dette er selvsagt ikke særlig aktuelt, men det viser på en god måte hvor store fordeler en DVD-brenner har i forhold til DVD-plater.

Takk til Komplett som sendte oss brenneren til testing.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen