NEC med hybrid-skjermer


(Bilde: Digit-Life)

De nye skjermene fra NEC vekker spesielt oppsikt på grunn av den vekslende responstiden. Men hvis det er mulig å ha en oppfriskning på 12 milisekunder i en LCD-skjerm, er det vel like greit å ha det hele tiden?

I følge vår residente LCD-ekspert, Øivind Dahle, er ikke det alltid det beste:

- Alle skjermer har begrenset båndbredde, så med noen paneler er man nødt til å "ofre" noe for å få så rask responstid som 12 milisekunder, sier Dahle, og legger til at det derfor kan tenkes at NEC-skjermene fra Japan kanskje vil tape noe i fargegjengivelsen når de legger over til 12 ms i "Dynamic Visual Mode".

Dette vil antakelig si at de nye NEC-skjermene, som foreløpig bare et tilgjengelige i Japan, forsøker å gi det beste fra begge verdener, uten å lete etter en gylden middelvei.

Dersom det er slik at flatpaneler gjengir stillbilder og grafikk bedre med litt tregere responstid - slik at mer av båndbredden kan brukes på fargegjengivelse - kan det være litt av et sjakktrekk fra NEC å by på fargegjengivelse i toppklassen for stillestående grafikk, uten å ofre oppfriskningshastigheten i spill og film. Siden man ikke tilbringer like mye tid per ramme ("frame") når man ser video, kan tanken være at man kan klare seg med litt dårligere fargegjengivelse der.

I følge Digit-Life får skjermene ellers nokså gode spesifikasjoner, som du kan lese om her.

NEC Norge sier at de skal undersøke hvordan denne teknologien faktisk virker, og har lovet å komme tilbake til oss med svar. Per dags dato er derimot ikke skjermene tiltenkt det norske markedet, men det ville ikke være første gangen at skjermer med ny teknologi blir lansert først i Japan.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen