Nec lanserer ekstrem-bærbar

Necs nye ekstrem-bærbar. (Foto: Nec)
Necs nye ekstrem-bærbar. (Foto: Nec)

I dag lanserte Nec sin første ekstrem-bærbar for det europeiske forbrukermarkedet; ShieldPRO FC-N21S. Maskinen skal tåle både vannsprut, støv og harde støt.

Maskinen har en 12,1-tommers skjerm. Oppløsningen er ikke all verden, nemlig 1024 x 768 piksler. I følge Nec skal skjermen fungere godt å se på i sollys.

Selve PC-en er beskyttet av en magnesiumramme, og de innvendige komponentene er pakket inn for at de skal tåle en trøkk, nærmere bestemt et fall mot betonggulv fra 90 centimeters høyde. Prosessoren er av typen Intel Core Solo ULV, og skal kunne gi ShieldPRO FC-N21S en batteritid på maks åtte timer.

Klar for kaldstart

Mens til og med biler får startproblemer i 20 kuldegrader, skal Necs nye maskin angivelig fikse biffen også i denne temperaturen.

Ellers kan vi nevne at ShieldPRO FC-N21S har, som seg hør og bør, innebygget WLAN, og i tillegg fingeravtrykksleser. Du kan få Necs ekstrem-maskin i to varianter; én med 40 GB og én med 60 GB lagringskapasitet.

Flere detaljer om PC-en finner du i faktaboksen til høyre for saken.

Nec er forøvrig langt ifra den første PC-produsenten som lager ekstra tøffe bærbare. Panasonic har for eksempel utviklet sin serie med Toughbook-maskiner i flere år.

Noen priser eller informasjon om tilgjengelighet er enn så lenge ikke kjent.

(Kilder: Nec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen