Test

Navigon 4350 Max

Skjerm: LCD, trykkfølsom. 4,3 tommer
Lagringsplass: 2 GB lagring
Inn-/utganger: Mini-USB
Dimensjoner: 11,9 x 7,6 x 2,1 cm, 170 gram
GPS-mottaker: SiRF Star IV + Instant Fix II
TMC: Ja
Medfølgende kart: Europa (40 land)
Kartleverandør: Navteq
Pris: Fra 1750 kroner
Skjerm: LCD, trykkfølsom. 4,3 tommer
Lagringsplass: 2 GB lagring
Inn-/utganger: Mini-USB
Dimensjoner: 11,9 x 7,6 x 2,1 cm, 170 gram
GPS-mottaker: SiRF Star IV + Instant Fix II
TMC: Ja
Medfølgende kart: Europa (40 land)
Kartleverandør: Navteq
Pris: Fra 1750 kroner
USB-tilkobling på undersiden.
USB-tilkobling på undersiden.
Hovedmenyen til 4350.
Hovedmenyen til 4350.
Inntasting av ruter er rimelig enkelt.
Inntasting av ruter er rimelig enkelt.
Før du kjører får du opp en oppsummering av ruten.
Før du kjører får du opp en oppsummering av ruten.
Ruten er enkel å følge. Det er lett å se hvor du skal.
Ruten er enkel å følge. Det er lett å se hvor du skal.
Under navigasjon vises skilter du skal følge i det gule feltet øverst i skjermbildet.
Under navigasjon vises skilter du skal følge i det gule feltet øverst i skjermbildet.
Ikonene viser deg hvor langt det er til neste kryss.
Ikonene viser deg hvor langt det er til neste kryss.
Du kan hente frem menyen for visning og tjenester under navigasjon.
Du kan hente frem menyen for visning og tjenester under navigasjon.

Navigon 4350 Max er en godt utstyrt bil-GPS. Den har en 4,3 tommers skjerm, kan motta trafikkmeldinger (TMC), har fotoboksvarsling, er en Bluetooth-håndfri, har kart over 40 land i Europa og en rekke nyttige hjelpemidler under navigasjon.

God pris

Ikke spektakulært i seg selv, men med tanke på prisen – godt under 2000 kroner – så ser dette ut til å være et svært godt valg for deg som ikke vil betale det hvite ut av øyet men fortsatt vil ha en rikt utstyrt GPS.

Vi har i det siste testet flere av Navigsons GPS-er. Selv om 4350 Max ikke er toppmodellen er den lik dyrere Navigon-produkter på de vesentlige punktene.

Litt traust

Det er mye vi liker med Navigons produkter, men vi syns at menyene er litt knotete og ser litt gammeldagse ut. I forhold til for eksempel Tomtoms menysystem er det flere steg du må igjennom for å taste inn adresser og gjøre andre ting. Men det fungerer greit, og i bunn og grunn er det snakk om en vanesak. Vi skal ikke kalle det dårlig –heller litt traust.

Å taste inn adresser går rimelig greit, men du som navigerer mye i samme by vil kanskje syns det er litt slitsomt at du må velge by hver gang du sette opp en ny destinasjon. Når du taster inn adresse vil 4350 Max søke mens du skriver. I utgangspunktet vises bare nærmeste treff, men dersom du trykker på et listeikon vises alle aktuelle treff.

Mange rutevalg

Enheten har en funksjon som kalles MyRoutes. Denne gjør at du får presentert alternative ruter etter at du har tastet inn adressen. Dette er forsåvidt greit nok, men vi spør oss hvem som har nytte av dette. Skal du til en adresse du ikke vet hvor er har du trolig ingen begreper om hvilken vei som er lurest, spesielt om det er i en ukjent by. Vi har dessuten opplevd at de alternative rutene tar oss på små sideveier, så vi stoler som regel alltid på det første alternativet. Dette viser seg oftest å være det beste.

God navigasjon

Navigasjon er her en smal sak. Ruten du skal følge er godt markert, og det er gode anvisninger. I tillegg til kartet er det ikoner som viser hvor langt det er til neste sving og hvor du skal svinge. Skilt du skal følge vises øverst i skjermbildet.

Stemmeanvisningene underveis er tydelige og enkle å følge. Så i det hele tatt er det ikke noe problem å finne frem til rett sted med Navigons navigasjonssystem.

Produktet skal angivelig ha 3D-visning av bygninger slik som de dyrere Navigon-modellene, men av uviss årask fungerer ikke dette i Bergen på denne modellen.

Viser riktig felt

Under navigasjon vil enheten fortelle deg hvilket felt du skal velge for videre kjøring. Dette er spesielt nyttig i byer.  Denne enheten har også en egen funksjon som forklarer deg hvilken avkjørsel du skal ta fra motorvei.  Det som gjør funksjonen spesielt nyttig er at skiltene ved avkjørselen vises, slik at du vet hvilket du skal følge.

Finner frem til parkering

En funksjon du vil sette pris på når du kjører rundt i byer du ikke er kjent i er at det er en snarvei som viser deg parkeringshus i nærheten. Denne vises som et P-symbol i navigasjonsvinduet når du nærmer deg målet.

Vi er ikke like fornøyde med alt, blant annet er det litt utydelig visning av gatenavn i kartet. Som regel vises ikke navnet på kryssende veier, men heller parallelle veier. For de fleste vil det nok være mest nyttig å vite navnet på veier som krysses.

Navigasjon på 4350 Max er altså som på de dyrere modellene til Navigon, og det er ikke noe å utsette på navigasjonsopplevelsen. Vi opplever riktignok en gang i blant at pilen som viser hvor du kjører er i feil gate, men ikke ofte nok til at vi lar oss irritere av det.

Håndfri til mobilen

Bluetooth-funksjonen til 4530 Max.
Bluetooth-funksjonen til 4530 Max.

Av ekstrafunksjoner har 4350 Max Bluetooth, og kan sammen med  mobiletelefon brukes som høyttalende håndfri. Det er enkelt å koble sammen mobil og GPS, og lyden er høy og klar under samtaler. Du kan taste inn telefonnummer rett på 4350 Max, og du kan også synkronisere telefonlisten din med enheten. Som håndfri fungerer altså enheten bra.

Det er ingen multimediafunksjoner på 4350 Max – vi savner det heller ikke.

Nyeste kart

Det skal nevnes at du i løpet av de første 30 dagene etter du har tatt i bruk enheten kan oppdatere den til nyeste kart uten at det koster deg noe ekstra. Dermed slipper du å kjøpe en ny GPS med gamle kart.

Konklusjon

Alt i alt er vi godt fornøyde med 4350 Max. Denne GPS-en er vel så god som Navigons dyrere modeller, men koster til gjengjeld opptil flere tusenlapper mindre.

4350 Max er god på det som er viktig; navigasjon. Det er rett og slett enkelt og greit å finne frem med denne modellen. Under navigasjon får du god veiledning presentert på en oversiktlig måte. Vi setter spesielt pris på feltvalgindikatorene.

Vi opplever at enheten som regel velger beste rute, med tanke på at vi er rimelig godt kjente i området vi har testet den i. Her får du også trafikkmeldinger uten ekstra kostnader.

At 4350 Max også har innebygget Bluetooth-håndfri som fungerer bra er et pluss.

De største minusene er i våre øyne en litt knotete bilholder som er litt vanskelig å få til å sitte, og ikke minst den massive USB-pluggen som følger med. Den er enkelt og greit for stor.

Men alt i alt er dette et svært bra produkt til en hyggelig pris. Du får rett og slett mye for pengene her, og vi har ingen problemer med å anbefale Navigon 4350 Max.

Navigon 4350 Max   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen