Test

Navigasjon på den enkle måten.

Stor lyssterk skjerm, gode kart, rask ruteberegning og tydelige anvisninger – Mio C520t loser deg frem til målet – i alle fall så lenge du ferdes i Vest-Europa. Og skal du videre ut i verden kan du kjøpe tilleggskart for de fleste land. 

Håndfri
I tillegg til å være en navigasjonsløsning har Mio C520t musikkspiller, bildefremviser og kontaktliste. Men du kan ikke spille musikk og navigere samtidig. Dessuten har enheten Bloototh, og kan brukes som trådløs håndfri i bilen.

Velger du å snakke i mobilen mens du navigerer vil du imidlertid ikke hære taleanvisninger.
Enhetens støtter også trådløs stereo, slik at musikken du spiller kan høres på et hodesett eller fra en bilradio som støtter dette (A2DP).

Tilkobling til mobiltelefon er enkelt, og den ekstra høyttaleren i festebraketten for bilen gjør at lyden blir brukbar. I en kabriolet eller en eldre dieselbil kan du imidlertid oppleve at talen forsvinner i sus og støy.

Du kan ringe direkte fra skjermen på Mio C520t ved å trykke på Bluetooth-symbolet. Har du en kompatibel mobiltelefon kan du til og med synkronisere telefonens adressebok med C520t og ringe direkte fra adresseboka.

Den viktigste funksjonen er like vel navigasjonsløsningen. 

Adressesøk
Det første vi gjør når vi skal ut på tur er naturlig vis å taste inn adressen vi skal til. På Mio C520t starter vi denne prosessen med å trykke på knappen som heter ”adresse.” Vi kan også velge favoritter (begrenset til hjem eller jobb), eller vi kan søke på kartet og merke av målet. I tillegg kan vi velge fra en oversikt over interessante steder (POI - Points of Interrest) eller fra loggboka, som lagrer steder vi tidligere har søkt på.

Adressesøk starter med søk på by eller postnummer (skift land om du skal over grensen). Et tydelig QWERTY-tastatur dukker opp på skjermen. Bare bokstaver du faktisk har bruk for er tilgjengelig, hvilket letter inntastingen. Skriver du HON (i Norge) så har du bare fire muligheter for neste bokstav – E, G, N eller K. Velg E, og du får en liste med alternativene Høneren (Sør-Aurdal), Hønefoss (Ringerike) og Hønemyr (Sogndalen).

På samme måte fortsetter du med vei og veinummer.

Ruteberegningen er rask. På under et halvt minutt analyseres alle veier på den 253 mil lange strekningen mellom Hønefoss og Vatikanet. 

Menyer og skjermbilde
I skjermbildet finnes to små piler. Den ene skifter mellom kart i fullskjerm eller kart på 2/3-deler av skjermen og info på resten. Den andre henter opp fem menyknapper der du blant annet kan legge til trafikk-kameraer eller egne POI-er. Her kan du også legge til rutepunkt.

Velger du informasjonsfelt på siden av kartet får du informasjon om avstand til målet, tiden det tar å kjøre dit, forventet ankomsttid, tiden nå, og hastigheten du kjører i.

Her finnes også et symbol som viser neste manøver og avstand frem til denne. Du kan velge tre andre alternative visninger i dette feltet. Navigasjonssymbol med avstand beholdes, men den øvrige informasjonen kan byttes ut med POI-er (for eksempel avstand og retning til de nærmeste bensinstasjonene), Trafikkinformasjon (TMC) eller en liste med de kommende firemanøvrene, avstander og gatenavn.

På selve kartbildet vises et trafikkskilt der fartsgrensen på stedet du befinner deg er markert.

Har du ikke planlagt noen rute vises tiden og et analogt speedometer der gjeldende fartsgrense er markert.

Du kan velge veier du vil unngå, logge sporene dine, bytte til nattfarger, veksle mellom 2D og 3D, orientere kartet etter kompasset eller fartsretningen, simulere ruten eller stille inn alarmer. 

Fotoboksvarsel
En alarm som er mye etterspurt er varsling av fotobokser. Med Mio C520t får du tilgang til å synkroniserer fotobokslisten i ett år ved å registrere deg på nettet. Den siste uken er det kommet tre nye bokser i den norske databasen. Synkroniserinegn skjer via PC og medfølgende programvare.

Bilholderen er solid, og vi slipper at vibrasjoner i bilen gjør kartet utydelig.

Det er i det store og det hele svært få ting vi savner ved C520t. Men noen småtterier er det. 

Småplukk
Menyknappen på skjermen er så liten at det er vanskelig å betjene den i fart. Det skal du heller ikke gjøre, men siden noe alltid vil synde kunne synden vært gjort mindre farlig.

C520t har mottaker for trafikkinformasjon. Antennen som leveres med er en stygg ledning med to sugekopper. Du får det ikke til å sitte pent samme hva du forsøker. Vi får heller ikke noen TMC-informasjon i Norge. Dermed tror maskinen at vi kan kjøre fritt gjennom tunnelene på E18 mellom Drammen og Tønsberg.

Det finnes ingen snarvei til mute-funksjon. Skal du skru av lyden må du stoppe bilen og søke etter funksjonen under innstillinger i menyen, eller du må skru hele greia av.

Men dette er småtterier i forhold til hva vi har slitt med på en del tidligere GPS-modeller. Mio C520i er rask, presis og spekket med nyttig informasjon.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen