Nattkikkert for speilreflekskamera

Et firma i USA, ved navn Electrophysics har lansert en type nattkikkert, også kjent som en image intensifier, som kan settes mellom et speilreflekskamera og et hvilket som helst objektiv med relevant fatning. Alt av kontakter videreføres til objektivet, så funksjoner som bildestabilisering og annet som er avhengig av kommunikasjon mellom objektiv og kamera vil fungere som før. Eneste unntak er autofokus, som i noen tilfeller vil bli forvirret av bildet som nattkikkerten skaper. Produsenten anbefaler også at man benytter manuelle eksponeringsinnstillinger når man fotograferer med nattkikkertmodulen.

Systemoversikt. Klikk for full størrelse på bildet.
Systemoversikt. Klikk for full størrelse på bildet.

Som illustrasjonen viser er systemet modulært, så om man har kjøpt en nattkikkertmodul, trenger man bare kjøpe et sett for-og bakstykker for å kunne benytte den med f.eks et speilreflekskamera fra en annen produsent, en kikkert, eller et videokamera. Foreløpig er det kun Nikon og Canon som støttes av speilrefleksfatninger. Modulen får for øvrig strøm fra kameraet, så et eget batterisett er ikke nødvendig.

I følge produsenten skal systemet kunne gi ti til fjorten trinn på eksponeringsskalaen, altså en ganske heftig forbedring. Aberet er selvsagt at man vil få en ganske ekstrem kontrast, samt at bildene vil få det karakteristiske grønne skjæret som denne teknologien gir. Systemet vil dermed sannsynligvis kun være interessant for spesielt interesserte. Mange land har også restriksjoner på hvem som får besitte hvilke typer nattkikkertsystemer.

Det kreves registrering for å laste ned PDFer med ytterligere informasjon fra produsentens sider, men ønsker du ikke å registrere deg finner du dem også i denne ZIP-filen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen