Nattfoto

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vinteren er mørketid og ofte en generelt tung tid for oss fotografer, lysavhengige som vi er. Både vi selv og fotohobbyen vår går ofte inn i en vinterlang dvale og kameraet blir liggende i hyllen og støve ned til godt utpå vårparten en gang, når snøen tiner, solen snur og sevjen stiger i forfrosne trær og fotografer. Dette vil vi i Akam ha en slutt på, og for å inspirere våre kjære lesere til å fotografere også vinterstid, når det er dagslys kun mens vi er på jobb eller skole, inviterer vi dere til å delta i vår nattfotokonkurranse!

Hvordan delta
Konkurransen vi bli inndelt i fire runder på fjorten dager hver, og man kan delta med ett bilde i hver runde. Man må være medlem i forumet for å kunne delta, og er du ikke medlem ennå så kan du bli det her. Det koster ingen ting. En forumtråd vil bli opprettet for hver runde i konkurransen, og man deltar ved å legge bildet man vil delta med inn i denne. Man kan legge inn bildet når som helst i løpet av runden, men bildene må være tatt i konkurranseperioden. Når fristen for innlevering til hver runde er ute, vil det bli opprettet en avstemming i forumet, slik at det er brukerne selv som avgjør hvem som vinner runden. Avstemmingen varer i de samme fjorten dagene som den påfølgende runden, og alle bildene som deltar i de fire rundene er med i juryens vurdering av hvilket bilde som er best av dem alle og dermed fortjener hovedpremien. Er du med i alle rundene vil du altså ha firedobbel mulighet for å vinne hovedpremien. Juryen vil bestå av Akams redaksjon samt en representant fra FotoVideo, som har vært greie og stilt opp med alle premiene.

Forumtråden for nattfotokonkurransens første runde finner du her.

Tidsfrister etc:

Oversikten over runder og avstemminger ser slik ut:

  • Fredag 23/1 klokken 12:44: Første runde starter. Folk løper ut og fotograferer ivrig.
  • Fredag 6/2 klokken 12:44: Første runde avsluttes. Andre runde begynner.
  • Fredag 20/2 klokken 12:44: Andre runde avsluttes. Tredje runde begynner.
  • Fredag 6/3 klokken 12:44: Tredje runde avsluttes. Fjerde runde begynner.
  • Fredag 20/3 klokken 12:44: Fjerde runde avsluttes og avstemmingen starter.
  • Fredag 3/4 klokken 12:44: Avstemming for fjerde runde avsluttes. Vinnerne presenteres.

Støtt og stødig
Støtt og stødig

Premiene
Det er som sagt FotoVideo som velvillig stiller opp med premiene, og de har vært i det gavmilde hjørnet:

Hver rundevinner premieres med et Travel Angel C-069 M8-stativ i karbonfiber fra Benro, til en verdi av kr 2495,- per stykk. Benro er et gammelt og anerkjent merke, og akkurat dette stativet er kompakt og lett takket være konstruksjonen i karbonfiber, men det kan likevel brukes til utstyr opp til 6 kg. Med andre ord en god hjelp for fotografer i sene nattetimer.

Hovedpremien er en Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM i valgfri fatning, til en verdi av ca kr 3500,-. Dette objektivet har høstet mange lovord rundt omkring. Det er lyssterkt og skulle fungere godt til nattfotografering, som jo tross alt er konkurransens tema.

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM
Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

PS!
Lurer du på hvorfor tidspunktet 12:44? Det er fordi konkurransens siste runde avsluttes når det er vårjevndøgn og mørketiden offisielt er over.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen