NASA er blant de første som kaster seg over den ny videokvaliteten som støttes av YouTube. Bildet er hentet fra den første teaservideoen.
NASA er blant de første som kaster seg over den ny videokvaliteten som støttes av YouTube. Bildet er hentet fra den første teaservideoen. (Bilde: NASA/YouTube)

NASA serverer videoer fra verdensrommet i ekstrem bildekvalitet

Legger nå ut 4K-videoer i 60 bilder per sekund på YouTube.

I slutten av mars i år kunne vi rapportere at det populære videonettstedet YouTube har tatt steget inn i fremtiden ved å tilby støtte for 4K-videoer med 60 bilder per sekund. Ennå er nok utvalget av videoer med den superhøye kvaliteten noe glissent, men det vil romfartsbyrået NASA nå rette på.

Som blant andre The Verge har fått med seg skal NASA nemlig begynne å laste opp de første videoene fra verdensrommet i 4K-oppløsning og 60 bilder per sekund.

Gir deg «pustberøvende» utsikt til Jorden

Den første videoen, som allerede ligger ute på YouTube, er dessverre bare en kort teaser-video, men i beskrivelsen av videoen skriver NASA at flere 4K-videoer er på vei ut ganske snart, så byrået anbefaler folk å følge tett med.

De nye, sylskarpe NASA-videoene skal blant annet gi et bedre innblikk i livet på romstasjonen ISS.
De nye, sylskarpe NASA-videoene skal blant annet gi et bedre innblikk i livet på romstasjonen ISS. Foto: NASA/YouTube

Hensikten med det nye fremstøtet er ifølge NASA å gi folk enda bedre innsyn i hvordan det er å arbeide og bo på den internasjonale romstasjonen ISS, og skal visstnok også hjelpe forskere selv i arbeidet sitt.

– Denne viktige nye kapasiteten vil by på høyoppløst video med høy bildefrekvens som vil gi forskerne nye innsikter inn i de t store antallet eksperimenter som finner sted hver dag. Det vil også gi den mest pustberøvende utsikten til Jorden og aktivitetene på romstasjonen som noensinne er blitt tilbudt til dem som fremdeles drømmer om å reise ut i rommet, skriver NASA på YouTube.

Krever massiv maskinvare

De kommende 4K-videoene vil bli lastet opp på kanalen ReelNASA, og det er uvisst akkurat hvor mange høyoppløste romvideoer NASA har på gang. Som vi skrev om i den første artikkelen om den nye videokvaliteten krever avspilling av 4K og 60 bilder per sekund både solid skjermkort og Internettlinje.

Ikke minst må du selvsagt også disponere en 4K-skjerm. Om du mener du har alt som trengs er det bare å ta en titt på teaser-videoen, som du også kan se under.

YouTube gir seg imidlertid ikke med 4K-oppløsning: Nå har nettstedet tatt steget helt opp til den vanvittige 8K-oppløsningen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen