NASA er blant de første som lanserer en 4K-TV-kanal. Bildet er hentet fra en av 4K-videoene som NASa har lastet opp på YouTube.
NASA er blant de første som lanserer en 4K-TV-kanal. Bildet er hentet fra en av 4K-videoene som NASa har lastet opp på YouTube. (Bilde: NASA/YouTube)

NASA lanserer egen 4K-TV-kanal

Romfartsbyrået baner vei i satsingen på 4K-innhold.

4K-TV-ene begynner å bli ganske tallrike, men som kjent skorter det ennå på innhold som gjør TV-ene verdt investeringen. Nå har det amerikanske romfartsbyrået NASA tatt grep og lansert det som skal være den første dedikerte, ikke-kommersielle 4K-kanalen.

Den nye kanalen kunngjøres på NASAs hjemmeside og er blitt realisert i et samarbeid med selskapet Harmonica, som driver med infrastruktur for videodistribusjon.

Kun USA foreløpig

NASA skal være i dialog med blant annet kabel-TV-selskaper om å gjøre kanalen tilgjengelig for TV-seere, men innholdet på kanalen vil også strømmes over Internett. Ifølge byrået vil det kreve en Internett-hastighet på minst 13 Mbit/s for å kunne nyte innholdet.

De nye, sylskarpe NASA-videoene skal blant annet gi et bedre innblikk i livet på romstasjonen ISS.
De nye, sylskarpe NASA-videoene skal blant annet gi et bedre innblikk i livet på romstasjonen ISS. Foto: NASA/YouTube

Enn så lenge har NASA bare kunngjort den amerikanske lanseringen av 4K-TV-kanalen, men det er ikke umulig at byrået også vil gjøre den tilgjengelig i Europa etter hvert.

Har allerede 4K-videoer på YouTube

Kanalen skal ifølge NASA både vise ekte 4K-innhold, det vil si innhold som er laget med 4K-utstyr, men også videoinnhold som er «remastret» i den høye oppløsningen. Utover dette foreligger det ennå ikke så mange opplysninger om den nye tjenesten, men mer informasjon vil trolig dukke opp på NASA TV-sidene etter hvert.

Dette er for øvrig ikke den første satsingen på 4K-innhold fra NASAs side. I juni i år kunne vi melde at NASA har begynt å legge ut videoer i 4K-oppløsning og 60 bilder per sekund på YouTube. Disse krever dog både solid skjermkort og heftig Internettlinje.

Endelig har også den første 4K-Blu-ray-spilleren kommet: Det har elektronikkgiganten Samsung sørget for »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen