NAS for hjemmebruk

Synology lanserer i dag Diskstation DS411j, en komplett firebrønners NAS-tjener beregnet på datalagring og sikkerhetskopiering. Den skal være såpass rimelig at den er rettet mot hjemmebrukere og små bedrifter, heter det i en pressemelding.

Tjeneren kommer med det nylig lanserte operativsystemet Diskstation Manager 3.0 (DSM 3.0), som kan brukes til å administrere sikkerhetskopiering, multimediabruk og andre oppgaver.

Den er utstyrt med en prosessor på 1,2 GHz som bruker mindre enn 3 watt, så DS411j er kraftig, men likevel strømgjerrig. En fullt utstyrt DS411j skal ifølge produsenten forbruke rundt 42,9 W i drift og 16 W i dvalemodus. Strømforbruket skal kunne reduseres ytterligere ved å lage tidsplaner som avgjør om strømmen skal være av eller på. DS411j kommer med 128 MB DDR2 RAM, én Gigabit LAN-port og to USB-porter.

Den nye enheten kan altså brukes både for sikkerhetskopiering av data, og som et multimediasenter. DS411j skal fungere sømløst med smarttelefoner som Iphone- og Android-telefoner. Enheten støtter DLNA og UPnP DMA, noe som gjør det mulig å direkteavspille multimediefiler på en TV eller et stereoanlegg. Videre skal datamaskinen kunne slås av mens filer lastes opp og ned, siden DS411j håndterer disse oppgavene på egenhånd. DS411j skal støtte enheter med både Windows, Mac og Linux installert.

Les mer om Synology DS411j på synology.com.

Prisene starter på et stykke under 3000 kroner.

(Kilde: Synology)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen