Når kan du oppgradere til Android Lollipop?
Teknofil
(Bilde: Google)

Når kan du oppgradere til Android Lollipop?

Her er oversikten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Android 5.0 Lollipop ble offisielt sluppet den 15. oktober har spenningen ligget i luften: hvem vil bli den første til å oppdatere sine telefoner til den nye versjonen? For oss forbrukere er det alltid et spørsmål om hvilken telefonprodusent som først klarer å sy den nye Android-versjonen inn i det allerede eksisterende grensesnittet sitt (eller omvendt, om du vil).

Nettopp derfor har nettsiden Pocket-Lint samlet sammen all informasjon som finnes om de viktigste produsentene. Her finner du oversikten.

Nexus først ute

Det eneste selvfølgelige her er egentlig at Nexus-telefonene vil være først ute, ettersom de er produsert for Google selv av andre produsenter, og kjører ren Android slik Google skapte den. Dermed trenger heller ikke selskapet bruke tid på å sy operativsystemet inn i en annen «skin», slik de andre produsentene ofte gjør, noe som sparer tid.

Så langt har Google bekreftet at telefonene Nexus 4 og Nexus 5 får Lollipop, samt også de to nettbrettene Nexus 7 og Nexus 10. De to nyeste tilskuddene, Nexus 6 og Nexus 9, kommer med Lollipop rett ut av boksen.

Google har uttalt at alle disse vil få oppdateringen «...i løpet av et par uker...», noe som er ekstremt raskt sammenlignet med andre produsenter. Det forventes for øvrig at produsenten Motorola vil følge tett på Google selv, ettersom selskapet inntil tidlig i år var eid av sistnevnte og dermed ikke gjør noe særlig for å endre på operativsystemet slik det er originalt. Motorola har uansett en marginal markedsandel i Norge, så her er det lite relevant. Mer relevant er derimot Sony, HTC, Samsung og LG.

Sony, HTC, Samsung og LG

Sony har allerede annonsert at de vil oppdatere alle premium-telefonene sine til Lollipop, og i Xperia-verdenen betyr dette alle med «Z» som forstavelse. Dette vil skje i starten av 2015, og starte med nylig lanserte Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact. Dette betyr at Sony-brukere allerede i løpet av mindre enn 3 måneder kan forvente å se Lollipop på sine enheter. Sannsynligvis tar det noe lengre tid for visse modeller.

HTC har på sin side en 90-dagers garanti for oppdatering av sine utvalgte telefoner, og i dette tilfellet betyr det HTC One (M8) og One (M7). Senere vil noen få, andre modeller følge på, men garantien betyr uansett at HTC-brukere garantert er blant de første til å få oppleve nye Android 5.0 Lollipop.

Note 4 i uvanlig sukkersøte omgivelser.
Note 4 i uvanlig sukkersøte omgivelser.Foto: Samsung

Samsung, som kanskje er den mest interessante produsenten for de fleste her hjemme, er tradisjonelt raske med å rulle ut nye versjoner av Android. Det nokså tunge «skallet» den sør-koreanske produsenten legger over operativsystemet kan imidlertid by på noen utfordringer.

Ifølge SamMobile kan det hende at Galaxy S5 får Lollipop allerede i løpet av desember 2014, med Note 4 ikke langt etter det. Samsung har også twitret et bilde av Note 4 med et uvanlig søtt bakgrunnsbilde, så noen hint er det jo der ute.

LG har så langt ikke lekket noen informasjon om når de eventuelt vil lansere Lollipop på sine telefoner, men tradisjonelt er ikke selskapet særlig raskt ute med nye oppdateringer. Sannsynligvis er de ikke det nå heller.

Android fokuserer på det søte og nusselige:
Se den søte Android-reklamen »

(Kilde: Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen