Napster tilbake og lovlig.

  • Endret

Etter en lang rettssak mot platebransjen ble Napster tvunget til å stenge for omtrent to år siden. Etter den dommen forsøkte Napster lenge å få til et lovlig konsept. Dette ble motarbeidet av bransjen som ikke ville vite noe av Napster.

Et år senere gikk Napster konkurs og selskapet Roxio kjøpte opp det som var av eiendeler i Napster for 5 millioner dollar (november 2002). Roxio som tydeligvis har bedre kontakter i platebransjen, brukte et år for å klargjøre Napster2 for lansering.

9 oktober lanserte Napster2 en betatest som har på gått i omtrent 3 uker. Apple satset høyt for å komme på markedet med sin iTunes for Windows og la ut noe som kan minne om et utestet produkt for 2 uker siden.

Den tidlgiere kjempen som hadde 60 millioner brukere da de ble tvunget til å stenge, kommer til å legge seg på det samme prisnivået som de andre i bransjen. 99 cent for en sang og 9,9 dollar for et helt album.

Det som skiller Napster2 litt fra de andre er mengden med sanger. iTunes nærmer seg nå 400 000 sanger i sin samling, mens Napster2 kommer til å tilby 500 000 sanger. Forhåpentligvis vil det også etterhvert komme en priskrig på dette området.

Napster2 har fått med seg noen andre giganter som sammarbeidspartnere. Microsoft, Gateway, Yahoo, Samsung og Roxio. Når Apple for 2 uker siden lanserte iTunes ble det også kjent at de hadde med seg AOL og Pepsi på laget.

Hverken iTunes eller Napster2 har planer om en lansering i Europa på kort sikt. Platebransjen her har vært mye mer skeptisk til denne distribusjonsformen en hva tilfellet er i USA. Men den suksessen som vises i USA kommer nok Europa etter snart.

Skjermbilder av Napster2 her. BBC har skrevet en god artikkel om situasjonen her i europa som du finner her. Pressemeldingen fra Napster på neste side:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen