Napster tar MP3 til mobilen

Napster lanserer nå en ny online-tjeneste for å laste ned musikk på mobiltelefonen kalt Napster To Go. Dette er første gang vi ser at musikkbransjen har tilbydd en nedlastningstjeneste for mobiltelefoner.

"Napster var den første tjenesten som klarte å levere på løftet om en abonnementsmodell for bærbar musikk. I dag tar vi denne innovasjonen videre til det trådløse markedet", har Napsters administrerende direktør, Chris Gorog, fortalt til pressen.

Man kan laste ned så mange sanger man vil fra Napsters nettbibliotek for rundt 100 kr måneden. Sangene lastes rett ned på datamaskinen, og kan siden overføres til mobiltelefonen via kabel, Blåtann eller infrarød. Det hele styres via en plug-in i Windows Media Player 10.

I første omgang er det kun amerikanske eiere av smarttelefonen Audiovox SMT5600 som får mulighet til å prøve ut den nye tjenesten. I tillegg kan man bruke den sammen med de to harddiskbaserte MP3-spillerene Creative Zen Portable Media Center og Samsung Portable Media Center.

Napster To Go er enda i tidlig prøveversjon, og man venter at den endelige versjonen skal lanseres sammen med Napster 3.0 senere i høst. Da vil forhåpentligvis også utvalget av kompatible enheter stige litt. Det er trolig kun Smartphone-enheter som vil kunne brukes sammen med Napster, da kopibeskyttelsen er basert på patentert teknologi fra Microsoft.

Det er enda ikke klart når Napster vil utvide virksomheten sin til Europa.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen