Napster på mobilen

Ericsson og Napster vil inngå et samarbeid for å lansere en ny musikktjeneste rettet mot brukere av mobiltelefoner rundt omkring i verden. De to aktørene vil tilby iTunes-lignende nedlastinger av sanger mot en månedlig abonnementsavgift.

Kunder kan laste ned musikk til PC-en for så å overføre den til mobilen, eller de kan velge å laste ned musikken direkte til mobiltelefonen.

Bruker mobilen som musikkspiller
Nestformann i Ericsson, Hans Vestberg sier mobiltelefonen vil ta over iPods posisjon som førstevalget for å høre på musikk mens man er på farten.
-Innen ett år eller to vil vi se flere mp3-spillere på mobiltelefonen enn noe annet sted, sier han.

Denne uttalelsen er enda en i rekken av dystre spådommer rettet mot iPod og andre mp3-spillere. Bill Gates sa tidligere i år at iPod om ikke lenge vil måtte gi tapt i kampen mot mobiltelefonen ettersom disse ble stadig mer avanserte.

Motorola og Apples iTunes har inngått en lignende avtale, men har hatt problemer med å finne mobiloperatører som er villige til å samarbeide. Disse er bekymret for at kundene skal laste ned musikk direkte til PC-en i stedet for til mobiltelefonen slik at de går glipp av inntekter.

Napster og Ericsson har tydeligvis lært av Motorolas problemer og hevder at deres forretningsmodell imøtekommer mobiloperatørdeltakelse i alle ledd.

Direktør i Napster, Brad Duea sier at firmaet forsøker å gjøre avstanden mellom PC-er og mobile enheter kortere. Musikktjenesten vil tilbys til mobiloperatører over hele verden i løpet av neste år.

(Kilder: News.com, Guardian, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen