Napster er blitt gratis igjen

Etter en periode med mulighet til å laste ned gratis musikkfiler ble gratistilbudet til musikktjenesten Napster.com stoppet med en rettsak mot platebransjen. For tre år siden begynte Napster å tilby musikk mot betaling - 99 cents for hver låt. De har nå bestemt seg for å tilby gratis musikk igjen, men denne gangen via en gratis reklamefinansiert tjeneste og med en del begrensninger.

Brukerne kan nå lytte til over to millioner låter gratis. Låtene er streamed via en Flash-spiller og kvaliteten er redusert, pluss at hver bruker kan bare høre på hver låt fem ganger. Tjenester har heller ikke noen funksjon som gjør at brukerne kan lage en låteliste.

Tjenesten bruker Flash-spiller for å spille av musikken, og brukeren må se på en reklame på femten sekunder første gangen spilleren settes i gang. Når samme låten er blitt spillt for femte gangen, har brukeren tre alternativer:

  • Slutte å høre på den samme låten.
  • Betale 99 cents for låten.
  • Abonnere på Napster.com sin tjeneste, og betale en månedlig avgift - 9.95 dollar.

NapsterLinks er en ny tjeneste som gjør at brukerne kan sende nettadresser (URL) for låter på Napster.com til andre brukere via e-post eller i lynmelding eller legge en lenke i sin blogg. Lenken vil da åpne en Flash-spiller som spiller av den aktuelle låten.

Narchive er navnet på en annen tjeneste fra Napster som inneholder et arkiv med låter, bilder og andre ting som kan være av interesse i forbindelse med låter eller artister. Narchive skal snart slippes i en betaversjon.

Kilde: Betanews

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen