Test

Napster 2.0 passerer 5 millioner nedlastninger!

Napster ble lagt ut tilgjengelig for første gang til nedlasting i 1999. Dette programmet som var laget av en student som hadde sluttet studiene har senere skrevet seg inn i bøkene som fildelingens far. Programmet var det første av sitt slag å hadde som mål å kunne tilby overføring av musikk på en så rask og oversiktlig måte som mulig. Programmet ble fort populært blandt folk mye på grunn av at det var så enkelt. På sidelinjen stod platebransjen å rusket håret ut av hodet, de hadde opplevd noe lignende. Folk kunne tidligere riktignok kopiere cd-er og kasetter, men ikke dele sangene sine så lett som da. Det som gjorde Napster så sårbart for platebransje var at det var et sentralisert nettverk og for at brukerene skulle kunne laste ned og dele musikken sin så måtte en server være online for å route trafikken. Mange rettsaker fulgte videre og det stod nokså jevnt mellom napster og Platebransjen, i noen rettsaker fikk den ene medhold, mens i andre var det den andre som vant frem. Napster hold seg i live frem til 2 September, Napster uttalte selv at spillet var slutt etter et mislykked forsøk på å selge Napster et tysk medie selvskap.Roxio kjøper Napster
15 november 2002 ble det meldt at det kjente selvskapet Roxio, som blandt annet står for "Easy CD Creator" hadde kjøpt Napster.Selvskapet skal ha gitt 5.3 millioner Dollar navnet,logo-en og domenet. Selve programmet ble ikke kjøpt. Tidligere hadde roxio kjøpt opp Pressplay, et selvskap som utviklet teknologi for kjøping av musikk på internett. Videre ansatte Roxip den tildligere Napster gründeren for å være med å lage programmet. Tidlig Oktober 2003 lanserte Roxio første Napster 2.0 beta-en og hadde omlag 500 000 sanger tilgjengelig.Det som tidligere hadde vært platebransjens verste fiende ble til slutt en viktig aliert i salget av lovlig musikk over internett. Fullversjonen av Napster 2.0 ble tilgjengelig i november og frem til i dag har det blitt over 5 millioner overføringer av sanger.

PS:

Napster 2.0 er for øyeblikket bare brukendes i USA, men det meldes at det også skal bli tilgjengelig i Europa til sommeren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen