Napster-DRM knekt

Det er et medlem av samme gruppen som norske Jon Lech Johansen jobber med, som har annonsert at de knakk DRM-beskyttelsen til Napster når de arbeidet med å få pyMusique til å virke med tjenesten. På iTunes blir DRM-beskyttelsen lagt på av klienten, så det var ikke noe stort problem å fjerne den, mans Napster legger på DRM-beskyttelsen før filen blir lastet ned.

Gruppen har funnet en metode som fjerner DRM-beskyttelsen på WMA-filer, og metoden vil også gjøre det mulig å fjerne DRM-beskyttelsen fra andre musikkbutikker som bruker WMA-filer. Vi trenger bare å finne ut hvordan vi skal få tak i deres lisensnøkler, noe som er en relativt triviell prosess, uttalte Cody Brocious til Neowin.net.

Gruppen tok utgangspunkt i en metode som ble skrevet i 2001 av Beale Screamer. Målet med å knekke DRM-beskyttelsen til Napster, er å få selskapet til å gi ut Linux- og Mac-klienter. Den nye versjonen av pyMusique vil tillate brukere av Windows, Linux og MacOS X å koble til og hente ned musikk fra både Napster og iTunes.

Napster har en fast månedsavgift på $15 i måneden, omtrent 95 kroner. For den prisen kan du hente ned så mye musikk du bare orker, men filene er normalt beskyttet slik at de bare kan brukes på maskinen du hentet de ned på. Om du slutter å abonnere, vil DRM-beskyttelsen også forhindre deg i å spille av filene.

Den nye versjonen av pyMusique kommer til å bli sluppet i løpet av få dager.

Kilde: Neowin

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen