Nanoteknologi gir 100 TB per plate


Nanoteknologi er et nytt og spennende område, som det for tiden forskes intensivt på fra flere hold. Kort sagt innebærer nanoteknolgi at man rett og slett flytter på atomer og molekyler for å bygge opp nye stoffer. Det finnes blant annet eksempler på forsøk hvor man har fått ett enkelt molekyl til å oppføre seg som en transistor.

Selskapet Colossal Storage, som bedriver forskning på nanoteknologi, har nå gjort et gjennombrudd som innebærer at man kan kontrollere og manipulere lys (UV/deep blue) innenfor frekvenser fra 1 til 400 nm. Denne oppfinnelsen med tilhørende patenter, skal være en av verdens første i sitt slag som muliggjør stoff-forandring på molekylnivå. Teknologien er blitt døpt "3D Volume Holographic Optical Storage Nanotechnology", og er ventet å gjøre seg gjeldende innen en rekke elektro-optiske bruksområder.

100 TB på 3,5"
En lagringsløsning basert på denne teknologien med 3,5" plater med 100 TB (100 000 GB) kapasitet per plate er blitt skissert. Atomic Holographic DVR disc drive er navnet på herligheten, som er ventet å bli priset til mellom $570 og $750. Hver plate skal etter planen koste $45.

Allerede nå finnes det fungerende prototyper ifølge Colossal Storage, men et tidsperspektiv på 3-5 år nevnes for når løsningen blir tilgjengelig på markedet.

Les mer om teknologien og dens muligheter på nettstedet Physorg.com eller på produsentens nettside.

(kilder: devshed.com, physorg.com, colossalstorage.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen