Test

Nanny McPhee

Se større versjon og flere bilder
Mr. Browns barn er temmelig uregjerlige.

Det er ingenting som hjelper, sytten barnepiker har løpt i frykt og ingen klarer å kontrollere de skrekkelige barna. De gjør alt for å slippe å få nye kvinner inn i huset og jubler når de endelig skremmer den siste barnepiken i distriktet på dør. Mr. Brown (Colin Firth) er fortvilet, for hvem skal nå passe på den store ungeflokken når han er på jobb? Ingen vil prøve å kontrollere de forferdelige krapylene.

Men så en dag kommer den høyst uventede Nanny McPhee (Emma Thompson) og banker på døren, og nå får barna smake sin egen medisin. Hennes fryktinngytende utseende og merkverdige oppførsel gjør at barna får en sterk respekt for denne uvanlige barnepiken. Det er likevel overtydelig at denne "stygge" barnepiken spilles av skjønne Emma Thompson, som også er manusforfatter til denne merkverdige historien. Sminken er til tider veldig dårlig gjennomført. Etter hvert som barna blir snillere gjennom filmen, forsvinner alle de stygge trekkene til Nanny McPhee. Rompa blir mindre, potetnesen blir en liten oppstoppernese, vortene krymper inn og håret blir pent. Alle disse endringene i den stygge barnepikens utseende er flåsete og unødvendige.

Giftetrøbbel

Samtidig som Nanny McPhee prøver å oppdra de ustyrlige barna sitter Mr. Brown tynget i fortvilelse. Ikke bare har han syv viltre og ustyrlige barn, men helt siden hans kone døde, har hennes tante, Adelaide (Angela Landsbury) vært ute etter ham. Hun mener nemlig det er på tide for ham å gifte seg på ny. I hennes øyne er det bare slik en kan få kontroll i det viltre hjemmet. Tante Adelaide viser ingen tegn til forståelse for at Mr. Brown enda sårt savner sin kone og gir ham et ultimatum. Han må gifte seg innen en måned, og hvis ikke, vil tante Adelaide slutte å gi ham sitt månedlige, og sårt tiltrengte, pengebidrag. Det finnes ingen interessante kvinner i mils omkrets, likevel er Mr. Brown nødt til å finne en kone i løpet av få dager, men hvem?

"Smør på flesk"

Det er ikke galt å vise ting flere ganger i barnefilmer, og det er ikke galt å overdrive til det ekstreme. Nanny McPhee er en film som likevel klarer å gå over disse grenser, om og om igjen. Spesielt når det gjelder kostymer. Karakterene blir så til de grader understreket av kostymene at ingenting er overlatt til seeren å tolke selv. Filmen serverer et utall stereotype karakterer, med ulike stereotype kostymer. Den fattige kjøkkenpiken i en brun ullkjole, den oppblåste Tante Adelaide i en kjole som får henne til å se ut som en påfugl, og ikke minst, Nanny McPhee i sort fotsid kjole, akkurat som en heks.

Nanny McPhee   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen