Test

Nancy Drew - Frøken Detektiv

Serien om Nancy Drew startet i USA på 30-tallet, og har siden vokst til å bli en av tidenes største boksuksesser med over 200 millioner solgte bøker på verdensbasis. Det har blitt laget utallige filmatiseringer av den unge detektivens eventyr, og nå har enda en funnet veien til butikkhyllene. Denne gangen i en oppdatert og trendy utgave.

Pusekatt

Selvsagt er det også en forelskelse inne i bildet
Selvsagt er det også en forelskelse inne i bildet

Filmen er lagt til nåtidens Los Angeles, der Nancy og hennes far må tilbringe et par måneder på grunn av hans arbeid. Nancy lover han at hun skal holde seg unna detektivarbeid mens de er borte fra hjembyen, men huset de bor i viser seg å ha en mordfylt historie, og Nancy klarer likevel ikke å holde fingrene vekke fra mysteriefatet.

I prosessen med å løse saken må hun også møte sine egne demoner – i filmhistorisk sammenheng blir de riktignok mer for pusekatter enn demoner å regne – og samtidig forsøke å få seg nye venner, noe som ikke viser seg å være så lett for en gammeldags pike på tur til det moteriktige L.A.

Gullfugl

I rollen som Nancy finner vi stjerneskuddet Emma Roberts ("Unfabulous", "Aquamarine"), og den gamle klisjeen om å skyte gullfuglen har sjelden vært mer treffende, for den unge jenta er som skapt for rollen som den nysgjerrige detektiven. Det er som en av produsentene sier i en av de medfølgende bakomfilmene: Det er noe unikt naturlig og sjarmerende ved henne som er bortimot umulig å finne andre steder. At hun fungerer på lerretet er kanskje ikke så rart, siden hun er datter av Eric Roberts og niesen til selveste Julia Roberts.

Emma Roberts er sjarmerende som Nancy Drew
Emma Roberts er sjarmerende som Nancy Drew

Verdt å merke seg er også en av hennes medspillere, Josh Flitter. Ikke på grunn av hans prestasjoner som skuespiller, som jo er helt middelmådige i en helt middelmådig rolle, men på grunn av hans morsomme opptreden som seg selv i flere av bakomfilmene.

Gammel Traver

Som i de fleste familiefilmer går spenning og latter hånd i hånd, men til motsetning fra virkelig gode filmer i denne genren, som Harry Potter-serien og "E.T.", klarer ikke "Nancy Drew" å fange de utenfor sin fundamentale målgruppe. Forutenom et par selvreflekterende bemerkninger, og en uventet opptreden av den gamle traveren Bruce Willis, så har filmen lite å tilby de over 14.

Selvsagt er det underholdende å gjette med Nancy idet hun oppklarer gåten, og tidvis ler vi også litt av spøkene, men dersom en ikke er spesielt interessert i familiefilmer, så er ikke denne DVD-en underholdende nok til å være verdt investeringen.

Konklusjon

"Nancy Drew" er en middelmådig film med en velpassende hovedrolleinnehaver. Jenter i tiårsalderen vil nok like denne, mens vi andre trygt kan la den passere, og heller se frem mot Ben Stillers filmatisering av Hardy-serien, med han selv og Tom Cruise i hovedrollene.

Nancy Drew - Frøken Detektiv   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen