Nakenside vant sak mot Google

Selskapet Perfect 10, som legger ut bilder av nakne damer på sine nettsider, har gått til rettslige skritt mot Google for å forhindre spredning av sine bilder. Bildene fra nettsiden er tilgjengelig kun for betalende brukere, men de har et problem med at brukere betaler inngangsavgiften og legger ut bildene på sine egne nettsider. Google har lagret noen av disse bildene, og laget miniatyrbilder av dem. Det er disse bildene som kan finnes på Googles bildesøk.

Nå har en amerikansk dommer avgjort at Google foreløpig må fjerne disse bildene, og mener at Google sannsynligvis bryter copyright-lovgivningen. Google og Perfect 10 har frem til 8. mars å bli enige om teksten i pålegget. Google planlegger å anke avgjørelsen.

Perfect 10 saksøkte Google for brudd på copyright-lovgivningen i november 2004, og igjen i august i fjor. Der søkte de spesifikt om et pålegg som forhindret Google fra å kopiere, vise og distribuere over 3000 bilder fra selskapet.

En skjerpende årsak var at Google mottok annonsepenger fra noen av nettsidene som hadde kopiert bildene, gjennom sitt AdSense-program. En annen grunn var at Google tilbyr sitt bildesøk på mobiltelefoner i enkelte land, som lager bilder som er tilnærmet identiske i kvalitet som det Perfect 10 selger til telefonbrukere.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen