Nakenbildene dine videresendes

Unge har vanskelig for å holde på MMS-bilder
Unge har vanskelig for å holde på MMS-bilder

Du synes kanskje det er gøy å sende sexy MMS-bilder av deg selv til venner? I så fall bør du også ta med i beregningen at bildene kan bli videresendt uten ditt samtykke.

Unge mobilbrukere faller nemlig ofte for fristelsen til å videresende sexy MMS-bilder de mottar, skal vi tro en forskningsrapport fra NTNU i Trondheim.

Vennskap ingen hindring
I følge Berit Skog ved NTNU er ikke vennskap noen hindring hvis mottakeren sitter med informasjon av sensibel og sensasjonspreget art. Mange klarer rett og slett ikke å la være og dele bildet med andre.

I tillegg til at venner og bekjente av mottakeren får stifte bekjentskap med dine snuskete bilder, er sjansen også til stede for at bildet blir lastet opp på internett.

NTNU-undersøkelsen viser ikke hvor ofte slike snuskete MMS-bilder blir videresendt. Derimot viser den hvor ofte mobilbrukere sender snuskete MMS-bilder av seg selv til andre.

Gutter sender mest
Tallene viser at omtrent halvparten av alle de spurte sender bilder av seg selv med sensitivt innhold til andre. 32 prosent av de spurte guttene oppgav å ha sendt slike bilder videre til andre. 16 prosent av jentene har gjort det samme.

Blant unge opp til 17 år, svarte 17 prosent at de sender sexy bilder av seg selv til andre via MMS. Unge mellom 18 og 19 år sender flest sexy MMS-bilder, nemlig 31 prosent. Blant de spurte mellom 20 og 24 år, svarte 18 prosent at de sendte slike bilder.

- Det er fort, enkelt og greit å ta et MMS-bilde. Fordi en slipper ansikt-til-ansikt-kommunikasjon, våger en kanskje å slippe seg mer løs. Mye tyder dessuten på at dagens unge har et annet forhold til eksponering av kropp enn tidligere generasjoner, sier Skog i rapporten.

(Kilder: Mobilen.no, Siste.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen