Nærmere fullformat fra Sony

Sony la i dag frem en nye fullformatsensor til digitale speilrefleks. Foreløpig har de ikke annonsert noe kamera som den skal inn i, men det spekuleres i en Alpha A900 (navnet er i høyste grad ubekreftet) under Photokina til høsten. Spesifikasjonsmessig ser det ut til at den skal ta opp kampen med Canons 1Ds Mark III, for oppløsningen er på respektable 24.8 megapixler. Den skal kunne tillate hastigheter opptil 6.3 bilder per sekund med full oppdatering av bildet, men det kan virke som den også vil kunne oppdatere bare deler av bildet for enda høyere hastighet (window readout i pressemeldingen). Det vil i mange situasjoner være tilstrekkelig, da det bare er deler av bildet som forandrer seg hurtig.

Den nye sensoren skal i følge Sony ha svært godt signal-støy-forhold (S/N), grunnet at hver kolonne med pixler har sin egen analog-digitalkonverter. Fordelen med teknikken er i tillegg til mindre støybidrag dessuten at analogprosesseringen går hurtigere, noe som trolig har bidratt til den respektable teoretiske seriehastigheten, til tross for markedsledende oppløsning på denne sensorstørrelsen.

Ved siden av Sony selv, er det også andre produsenter som tradisjonelt har benyttet seg av Sony sine sensorer, bl.a. Nikon og Pentax. Tiden vil vise om dette er en sensor disse også vil benytte seg av. Begge produsentene har også gått i andre retninger i de siste modellene sine, Nikon D3 bruker en fullformatsensor utviklet av Nikon selv, og Pentax K20D (og Samsung GX-20) bruker en Samsung-utviklet sensor. Kostnadene med å utvikle slike sensorer er allikevel så store, at vi ikke ser bort fra at Sony ønsker å selge noen til konkurrentene også. Kan vi ane Nikon D3x eller Pentax K2D i det fjerne?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen