Nærmer seg skandinavisk Iphone

Apples populære mobiltelefon, Iphone, lar vente på seg i Norge og resten av Skandinavia. En av grunnene er at det ikke er bare enkelt å få på plass en avtale med Apple. Selskapet er nemlig ute etter en del av inntektene til mobiloperatørene, i bytte mot eksklusivitet.

Nå ser det ut til at Iphone er på vei mot det svenske markedet i hvert fall. Telia har bekreftet ovenfor Veckans Affärer at de er i sluttforhandlinger med Apple, men at de fremdeles ikke er enige om forretningsmodellen.

- Vi diskuterer med Apple, og det er forretningsmodellen som er problemet, sier pressesjef i Telia, Ola Kallemur.

Hva skjer i Norge?
Mange har regnet med at Apple kom til å velge en operatører for det Skandinaviske markedet. Nå kan det derimot tyde på at de velger forskjellig operatør i de enkelte landene. I Norge har ryktene gått mot at Telenor vinner drakampen om Iphone.

- Vi kommenterer ikke rykter i mediene. Fra vår side kan jeg fortelle at vi fortsatt er i dialog med Apple om Iphone, men det er ikke noe nytt å melde om saken fra vår side, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til Mobilen.

Det er ikke utenkelig at de Skandinaviske operatørene sitter litt på gjerdet nå som 3G-versjonen av Iphone nærmer seg. Denne skal ifølge ryktene dukke opp på markedet i løpet av juni.

Selges i Norge
Selv om telefonen ikke offisielt selges i Norge er den fremdeles tilgjengelig i store antall på det sorte markedet. For mange orker ikke å vente på at operatørene skal bli enige med Apple, og velger opplåste modeller i stedet.

Et enkelt søk på Iphone hos Finn.no viser at det ikke er noen manko på alternativer. Flere hundre telefoner er tilgjengelige for salg på denne nettsiden.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen