Nærmer seg ny Linux-kjerne

Til tross for aggressive påstander fra SCO om at Linux er en stor "rip-off" fra Unix System V og krav om lisenspenger, går utviklingen av den nye Linux-kjernen jevnt. Open Source Development Labs la denne uken ut "test9" av 2.6-kjernen. Utviklere, produsenter av hardware og andre interesserte blir selvsagt oppfordret til å laste den ned, teste, komme med synspunkter og rapportere eventuelle feil. Ifølge OSDL har den blitt testet både på 32- og 64-bits plattform.

En av mange forbedringer med 2.6, som gjerne er fordelaktig for den vanlige brukeren, skal være økt støtte for aktivt bytte av enheter som mus, tastatur og USB/FireWire-produkter. Dette er ekstra aktuelt på bærbare datamaskiner der man gjerne bytter docking-stasjoner og enheter ettersom man forflytter seg fra ulike steder.

Det er ikke skissert opp noen nøyaktig tidsplan for når 2.6-kjernen skal stå fullstendig ferdig, men det er forventet at man når dette stadiet før årets slutt. Dette betyr at ukens test-versjon er en av de siste sjansene man får til å påvirke innholdet i kjernen.

Du kan lese pressemeldingen hos Oopen Source Development Labs her: LINUS TORVALDS AND ANDREW MORTON RELEASE LINUX KERNEL 2.6 TEST9 VERSION

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen