Nærmer seg Flash-støtte på Iphone

Nærmer seg Flash-støtte på Iphone

Mobiler med Flash-støtte, som for eksempel gir deg tilgang til videoer på You Tube og nettaviser, har foreløpig vært et relativt sjeldent syn. En versjon av Flash for operativsystemet Windows Mobile (WINMO), har riktignok blitt testet ut ”over dammen” på nettleseren Skyfire. Flash Lite 3.x for WINMO fungerer for øvrig til dels med Internet Explorer Mobile.
Brukeropplevelsen av nettleseren på Iphone er av ypperste klasse, men støtte for nettopp Flash har vært etterlengtet. Nå avslører imidlertid Adobe at de jobber med Apple om å utvikle Flash for Iphone, og at dette er en krevende oppgave, ifølge Cnet News.
Flash Lite for lett
Lettvekterversjonen av Flash, kalt Flash Lite, blir etter sigende for lett for Iphone. Likevel vil heller ikke fullversjonen som er beregnet på PC-bruk fungere særlig bra. Administrerende direktør Shantanu Narayen i Adobe sa på TV-stasjonen Bloomberg at det var en krevende oppgave å spesialtilpasse Flash for Iphone, og at de derfor jobber tett med Apple.
- Det er en vanskelig teknisk utfordring, og det er en del av grunnen til at Apple og Adobe samarbeider. Ballen er på vår halvdel, og det er opp til oss å levere, sier Narayen ifølge Cnet News.
Adobe jobber også med å utvikle en versjon av Flash Player 10 for mobil, som vil fungere avanserte smartmobiler.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen