NAD T 577: Har WLAN og DLNA

NADs nye BD-modeller snart her

New Acoustic Dimension (NAD) trenger neppe noen nærmere presentasjon blant de med en viss lydinteresse. Selskapet er kanskje best kjent for sine "no-nonsense"-stereoforsterkere, men også signalkilder som DVD- og Blu-ray-spillere står på repertoaret.

Nå er NAD klar med to nye Blu-ray-spillere, T 557 og T 577. Begge støtter det meste vi forventer av moderne Blu-ray-spillere, som profil 2.0, 1080p/24, oppskalering av SD-bilde og de tapsfrie HD-lydformatene.

DLNA og WLAN

Hovedforskjellen mellom spillerne er at T 577 har støtte for trådløst nettverk, DLNA og har analoge 7.1-utganger. T 577 støtter dessuten NTFS-partisjoner via USB-inngangen og DivX HD.

Spillerne skal være spesielt raske på å starte opp Blu-ray-filmer – ifølge NAD kun bruke "noen få sekunder". De har også en spesielt rask "eject"-funksjon – hvor skuffen umiddelbart skyter ut platen. Begge spillerne veier inn på 3,5 kilo og måler 43,5 x 6/8 x 28 cm.

Modellene skal vises frem på CES-messen i Las Vegas i januar. Offisiell distributør her til lands er Hi-Fi-klubben, som opererer med priser på henholdsvis 3498 og 5498 kroner inkl. mva.

Tøft marked

Det betyr at spillerne møter svært sterk konkurranse fra andre aktører. For eksempel fremstår LGs BD390 som en minst like komplett spiller som T 577, og er i tillegg mer enn 3000 kroner rimeligere. T 557 møter på sin side harde og langt rimeligere konkurrenter i f.eks. Panasonic DMP-BD60 og Philips BDP7300

Mange av de tradisjonelle "Hi-Fi"-produsentene virker i det hele tatt å være litt bakpå når det kommer til teknologisk utvikling og utrulling av produkter med ny teknologi.

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Vi håper den lengre produktutviklingstiden og den høyere prisen medfører produkter av merkbart høyere kvalitet, ellers blir konkurransen tøff mot gigantmaskiner som LG, Samsung, Sony med flere.

(Kilder: Ecoustics, NAD, Highdefdigest)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen