Test

Nada Surf - Lucky

New York-bandet Nada Surf er kanskje ukjent for de fleste, men var store en liten stund i 1996 når de hadde den Weezer-inspirerte hiten ”Popular”. Da ble de signet, for så bli spyttet ut igjen av Elektra. Det er ikke mange band som kommer seg igjen etter en slik behandling, men Nada Surf ga aldri opp. De har siden den gangen gitt ut fire album, kanskje ikke på noen store labels, men hvem sier at det er en nødvendighet. Nå kommer altså albumet ”Lucky”, deres femte.

Daniel Lorca, Ira Elliot og Matthew Caws i Nada Surf.
Daniel Lorca, Ira Elliot og Matthew Caws i Nada Surf.

Vakre låter

Deres femte album, og mest voksne til nå, viser at de har beveget seg ut av boksen de alltid har blitt plassert i, sammen med blant annet Weezer. Det første man legger merke til når man spinner plata er roen du får over deg når du hører Matthew Caws og gjengen sette igang. Er du ute etter noe utfordrende og energisk er det bare å styre langt unna.

Med de tre første låtene starter det meget bra, og disse lover bra for resten av skiva. Åpningslåten See Those Bones er skremmende behagelig å høre på, og den fortsetter merkelig nok å vokse. Like etter den kommer singelen Whose Authority, hvor Nada Surf skrur opp tempoet litt, men likefullt fortsetter med å få oss til å drømme oss vekk fra en kaotisk verden. Den siste i trekløveret er det sterkeste sporet på skiva, Beautiful Beat starter forsiktig og behagelig med piano som trekker låta opp og aldri faller igjen. Beautiful Beat forvandler alt fra en nysgjerrig boxer til dameproblemer til ingenting mens du lar deg sveve med. Etter disse er det ikke mye å skrive store ord om, men I like What You Say er et nevnbart spor som absolutt funker.

Absolutt godkjent fra gutta i Nada Surf!
Absolutt godkjent fra gutta i Nada Surf!

Bare nesten

Selv om skiva har disse høydepunktene blir den for strømlinjeformet, noe som gjør at låtene på ”Lucky” glir altfor lett over i hverandre. Problemet er at bandet ikke har klart å gjøre skiva uforutsigbar nok. Dette, sammen med tamme Weightless og Ice On The Wing, og balladene Are You Lightning? og The Film Did Not Go ’Round, trekker ned helhetsinntrykket - sangene blir enkelt og greit for kjedelige, og du bare venter på de skal bli ferdige. Heldigvis gjør de det.

Konklusjon

Nada Surf er ikke opptatt av å lage hitmateriale, og det har de heller ikke gjort på denne skiva. De satser heller på kvalitet, derfor blir bandet ikke de mest produktive i musikkbransjen. Derfor blir det også to år mellom hver utgivelse, selv om det kanskje ikke er planen. Når det gjelder kvaliteten på musikken bandet leverer er den absolutt god, men ikke helt jevn, dessverre. Det blir litt for mye dødlast på "Lucky", hvor noen av låtene rett og slett er for langtekkelige. Men ser man bort fra daukjøttet er Nada Surf verdt å sjekke ut – om du liker indierock.

Nada Surf Lucky   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen