Nacho Libre

Se større versjon og flere bilder
Mye kunne vært bedre med "Nacho Libre".

I et konservativt kloster i en fattig mexikansk fjellandsby bor en pliktoppfyllende munk ved navn >Nacho (Jack Black). Dagene går med til veldedige gjøremål og religiøse ritualer. Som munker flest bærer han imidlertid på en hemmelig drøm om en wrestlingkarriere. Han får med seg en noe motvillig partner, syr sammen et festlig kostyme, og forfølger drømmen sin ved å melde seg på en lokal "Lucha Libre"-konkurranse (en form for wrestling).

Tryner hardt

Uff, dette var triste greier. Jack Blacks karakteristiske aggresjonskomikk har gitt oss mange fornøyelige rollekarakterer og bygget opp en viss respekt for denne viltre, velfødde krabaten. Men "Nacho Libre" påfører imaget hans en kraftig bulk. Filmen er lite annet enn rendyrket spekulering i godtroende fans’ lojalitet, og selv disse vil måtte legge MYE godvilje til for å kunne kjøpe dette fullstendig håpløse makkverket av en elendig drittfilm. Ja, den fortjener faktisk ikke stort mer saklig kritikk. "Nacho Libre" er essensielt sett en tirade av ubeskrivelig banal og slepphendt wrestling-akrobatikk som er omtrent like morsomt som å få en rusten spiker skjøvet inn i urinrøret, i mangel på en bedre sammenligning.

Blodfattig rollefigur

Se større versjon og flere bilder
En kvinne som trenger målbinding.

Videre er slåsscenene forsøksvis sydd sammen av en ulidelig uengasjerende bakgrunnshistorie som består av for lengst nedslitte klisjéelementer, blant annet den obligatoriske kampen for å målbinde den vakre og uoppnåelige kvinnen. I likhet med de andre "skuespillerne" virker Black selv fraværende under hele løpet, og den aggressive klovnedemonen han av og til ser ut til å være besatt av i sine mer minneverdige øyeblikk har tatt ferie og etterlatt en blek og ubestemmelig rollefigur, som utvilsomt er Blacks dårligste noensinne. Hans forsøk på mexikansk aksent kan muligens virke sjarmerende på noen, men i min bok blir det bare ynkelig.

Når det gjelder manuset vil jeg vil bli overrasket om det er skrevet på noe særlig mer enn ti minutter, kanskje på vei til studioet, eller over en dram eller tjue. Uansett, jeg kunne knapt registrere humor, og ei heller intelligens eller originalitet, i dialogen. I stedet baserer filmen seg utelukkende på humorverdien i å vise Jack Blacks tykkfalne kropp kledd i et stakkarslig tettsittende kostyme, hoppende umotivert rundt i en wrestlingring, hvor det for øvrig ikke skjer noe særlig mer kreativt enn det man kan se i ordinære WWF-sendinger, for de som måtte like slikt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen